Home

Lajme

Mentor Kikia – Lista e pagave është si historia e inceneratortëve….

No Comments Aktualitet Lajme

Lidhur me skandalin e rrjedhjes/vjedhjes/hedhjes… se të dhënave personale, përfshi edhe pagat… mendoj se dëshmon pasigurinë e të dhënave tona personale, lehtësinë e cënimit të tyre, rriskun e digjitalizimit dhe futjes së teknologjisë si mjet jetese në çdo sektor. Dëshmon rriskun e abuzimit edhe nga vetë ata që i prodhojnë këto databaza.
Megjithatë, unë personalisht nuk kam asnjë kompleks për çështjen e pagës time. Nëse aty nuk do të kishin dalë edhe numrat e ID, mendoj se çështja e pagave është më i fundit shqetësim. Unë nuk kam asnjë kompleks, as nëse të tjerët mendojnë se paga ime është e ulët, apo e lartë. Nuk kam as komplekse se përse dikush ka një pagë shumë herë më të lartë se timen, duke bërë një punë si timen, apo më pak se timen.
Por mendoj se kjo zbuloi shumë detaje që mund të jenë lëndë e parë për studime sociale, psh:
-Se si paguhen nga bordero të pajustifikuara të kompanive private që ushqehen me koncensione, analistë që ushqejne opinionin publik me mendime, sygjerime e parashikime politike proqeveritare.
-Se si njerëz të medias paguhen startosferisht, dhe sërish në mënyrë të pajustifikuar, në referim të tregut, duke e kompromentuar këtë pushtet thellësisht.
-Se si kompani të huaja që shfrytëzojnë pasurtitë tona natyrore, paguajnë specialistët e tyre të huaj me paga marramendëse, dhe këtu nuk paguajnë taksat sepse rezultojnë të dalin me humbje.
-Se si një grusht njerëzish zotërojnë pagat më të larta, dhe masa dërrmuese e të “dekonspiruarve”, mbeten në nivelein e pagës minimale që ka përcaktuar qeveria.
Mund të ketë edhe element të tjerë…..
Lista e pagave është si puna e inceneratorëve, sapo ti hapësh kapakun mban erë të qelbur.

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *