Home

Lajme

RRUGËTIMI NËPËR VITIN (2021) I SHKRIMTARIT

No Comments Argëtim Letersi

RUDI BERISHA
Rudi Berisha është redaktor në këto vepra:

 1. ‘’ Revistën Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 5 –2021
 2. ‘’ Revistën Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 6 –2021
 3. ‘’ Ecim nëpër faqe të historisë’’, poezi, 2021
 4. ‘’ Revistën Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 7 –2021
 5. ‘’ Revistën Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 8 –2021
 6. ‘’ Si hark Ylberi ‘’, poezi, 2021
 7. ‘’ Rruga e mërgimtarit ‘’, poezi, 2021
 8. ‘’ Dashuri për vargun’’, poezi, 2021
 9. ‘’ Përtej Oqeanit ‘’, poezi, 2021
 10. ‘’ Revistën Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale-Nr. 9 – 2021
 11. ‘’ Revistën Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale-Nr. 10 – 2021
  Organizim:
 12. Akademisë Përkujtimore Memorial Kushtuar Dëshmorëve “ Zahir Pajazitit, Hakif Zejnullahut dhe Edmond Hoxhës ” (Kjo Akademi mbahet për shumë vite, dhe është tradicionale). Prishtinë, 31 janar 2021
  Rudi Berisha Botoi në këta Libra Grup Autorësh:
 13. ‘’ Prishtina ime- Ora poetike ‘’ 7 SHTATORI ‘’, (Grup autorësh-Poezi), 2021 Rudi Berisha u shpërblye me mirënjohje e dekorata në vitin 2021:
  1. Arsimi i paqes dhe botës njerëzore, duke dhuruar Certifikatë vlerësimi Rudi Berishës, duke vlerësuar se ka bërë vepra të mira në njerëzimin. Më, 02 mars 2021
  2. Shoqata Kulturore Artistike Jehona Shqiptare ‘‘, i ndahet Rudi Berishës: ‘‘ Certifikatë Individuale Autorësie e Antologjisë Nr. 4 –e ‘‘ Jehona shqiptare – 2020 ’’. Tiranë, 21. 03. 2021
 14. Diplomë vlerësimi ‘’ PENA E ARTË DRITËRO AGOLLI’’- I jepet Rudi Berishës. Motivacioni: Diplomë vlerësimi për nder të ‘’Rilindësit Prof. Dr. Dritëro Agolli‘’ të Festivalit të 4- I titulluar Antologjia Poetike Kombëtare Jehona Shqiptare. Tiranë, 21. 03. 2021
 15. Flladi Poetik, Vlorë-Albani, në konkursin kushtuar ‘’ 1 qershorit Ditës Botërore të fëmijëve ‘’, i ndahet: Rudi Berishës ‘’Çmimi i tretë ’’, për poezi. Më, 01 qershor 2021
 16. Flladi Poetik, Vlorë-Albani, në konkursit ‘’ Kushtuar dëshmorëve të kombit- Ditës se Dëshmorëve’’, i ndahet: Rudi Berishës ‘’ Diplomë Speciale ‘’, 21 maj 2021
  1. Klubi Letrar ‘’ ABC-ja- POETIKE’’, Shkup i ndan Rudi Berishës Mirënjohje për pjesëmarrje në Orën Poetike ‘’ Bllaca 99’’. Bllacë, 05 qershor 2021
  2. Flladi Poetik, më poezinë kushtuar Dritëro Agollit ( Në krahë të mbajnë krushqit) me poet Rudi Berisha nderohet Certifikatë Evaluation. Valona-Vlorë, Albania-Shqipëri, 2021
  3. Republika e Kosovës. Komuna e Klinës. Shkolla fillore e mesme e ulët ‘’ Ali Krasniqi ‘’, në Ujmirë-Klinë i ndan Mirënjohje Rudi Berishës. ‘’ Për kontributin e dhënë në pasurimin e Bibliotekës s’ Shkollës Fillore e Mesme e Ulët ‘’ Ali Krasniqi ‘’, Ujmirë-Klinë’’. Ujmirë-Klinë, 17 qershor 2021
  4. FORUMI LETRAR BOTËROR PËR PAQE DHE TË DREJTAT E NJERIUT. Kjo dëshmon se ka rënë dakord me sukses me Besë-Lidhjen e miratuar nga “Forumi Letrar Woeld për Paqen dhe të Drejtat e Njeriut-WLEPH” përveç Objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm të Kombeve të Bashkuara (SDGs) dhe Qëllimeve të WLFPH. Në krijimin e ndërgjegjësimit për të promovuar stabilitetin global, ekonomik dhe politik përmes promovimit të vlerave morale të anasjelltas, tolerancës, edukimit, edukimit të harmonisë së vendosjes së kulturës së paqes dhe sigurisë dhe të gjithë Qëllimeve të Zhvillimit të Qëndrueshëm në të gjithë botën, dhe për këtë arsye jepet dhe statusi si: -AMBASADOR NDËRKOMBËTAR I PAQES – RUDI BERISHËS.
 17. Qendra Kombëtare e Poeteve, Shkrimtareve dhe Artistëve ‘’ Gjakova’’. Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport i ndanë: Rudi Berishës – Falënderim – Për pjesëmarrje në ‘’ Festivalin Mbarëkombëtar të Poezisë ’’. Gjakovë, 14 qershor 2021
  1. Shoqatës e Shkrimtarëve, Artistëve dhe Krijuesve Shqiptarë në Suedi “Papa Klementi XI Albani. Me rastin e kremtimit të dhjetëvjetorit të Shoqatës së Shkrimtarëve dhe artistëve shqiptarë ‘’ Papa Klementi XI Albani’’, Suedi i jepet: Mirënjohje Rudi Berishës – Për pjesëmarrje në përurimin e librit ‘’ Thesar kombëtar i Mërgatës shqiptare në Suedi 11’’ dhe mbështetës i Shoqatës së Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë ‘’ “Papa Klementi XI Albani’’, Suedi. Më, 12 / 08 / 2021
 18. UNIONI I SHKRIMTARËVE DHE KRITIKËVE SHQIPTARË ” USHKSH ” i ndanë: Rudi Berishës – MIRËNJOHJE – Për pjesëmarrje në Manifestimin ‘’ 7 Shtatori’’ dhe kontributin e dhënë për letërsinë shqiptare. Prishtinë, 07 . 08. 2021
 19. Shoqata Kulturore Artistike Jehona Shqiptare ‘‘, i ndahet Rudi Berishës: ‘‘ Certifikatë Mirënjohje ‘’, për nder të eventit festim të pesë (5) vjetorit të themelimit të Shoqatës Kulturore të ‘’ Jehona Shqiptare’’, Dardani ( Kosovë), të titulluar : ‘’ Të festojmë se bashku, më yjet kombëtare të jehonës shqiptare’’. 21 shtator 2021
  1. Flladi Poetik, i ndanë Rudi Berishës “ Certifikatë Nderi” , për vitin 2021. Vlorë, 01 tetor 2021
 20. Çmimi i arritjes-MBRETËROR KUTAI EDUKIMI MULAWARMAN PAQJA DHE BOTA NJERËZORE, i dhurohet Rudi Berishës. Ky çmim u jepet atyre që kanë përfunduar dhe kanë arritur të kryejnë misionin e Mbretërisë Mulawarman Kutai dhe e kanë manifestuar atë në veprime konkrete në fushat e edukimit dhe ritmit të njerëzimit.
  Rrugëtimi vazhdon…

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *