Home

Lajme

Riza Mucaj – PËRÇARSIT

No Comments Argëtim Letersi

        Poezi

Demokrat o demokrat
Vlla me vlla ju u vrat
Nga dy burra kaq të ndjer
Që u ka marë koka erë

Që të dy vuajn për karrige
Kush tja hip kësaj Republike
Tja hip unë e tja hipësh ti
Që të dy kan bërë orgji

Njeri poturet nëpër këmb
Tjetri do ta haj me dhëmb
Njëri- tjetërit si hapin rrugë
E kan lidh popullin me zhugë

Në mes tyre Juri Kim
Ka ndar ballin me partin
Në luftën e dytë botërore
Çurçill mban titon për dore

Demokrat o demokrat
Tallet bota dhe hap krahët
Kur ju vrasin, ju coptojnë
Mbledhin supet, duart fërkojn

Mblidhni mëndjen o shqipëtar
Gjithnjë bota na ka çar e ndar
Çfarë thonë prej kësaj fytyre
Hesapet në interes të tyre

Amerika sy e faqe
Bëri luftë e po bën paqe
Ndan kosovë e sërbi
Në mes është trepça magji

Po të doj amerika
Dhe Sërbin e zë frika
Të njohin kosovën shtet
Se pengon as lum as det

Amerika ku ka dasht
E ka djeg me zjarr e kasht
Atje ku i bëhet zarar
Bën dhe gjak bën dhe varr

AUTORI RIZA MUÇAJ
8 janar 2022

Burimi/Facebk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *