Home

Lajme

Xun Çetta – Kujdesë, unë mendoj ndryshe dhe besoj arsyeshëm mbi Referendumin në Serbi nga mendon z. Kurti dhe Hasani

No Comments Lajme Opinion

Ne si Mergimtar, para luftës kemi votuar në shtetet ku jetojm, kemi votuar edhe referendume, sigurisht ishim të pushtuar por edhe sot do bëjm çfarë është e mundur që Mergata të votoj në vendet ku jeton. Mjerisht për momentet kjo pa të drejtë është jasht ligjit zgjedhor dhe kushtetues më shpresë të madhe që ta ndreyshojm.
Edhe Serbët e Kosovës më dy shtetësi paralel, nuk e cenojn shtetin tonë pse votojn në pikat e votimit tyre në Kosovë për Referendomin e shtetit tyre të dytë, pra Serbisë.
Mund të thot dikush se po dal kunder politikave aktuale në Kosovë por jo, apsolutisht jo ngase neser, ne do ta bëjm të njëjtën gjë kudo që jetojm si Mergimtar.
Nese Serbia, tërë jetën ndjek politika më dy kute, më dy standarde, ne nuk dua të jemi Serbi, ne do deshmojm një demokraci të barabart pa dy kute dhe paralelizma në politikë.
E kishim shtetin paralel pushtuesit në Kosovë dje, një rezistencë në kushtet e kohës i cili dha frytet e sajë edhe pse i erdhi fundi dhe vendosem vendin ta çlirojm. Serbët do mund të mbajn Referendum në shtetin tonë por jo si institucione paralele por si shfrytzim demokratik për të votuar.
Mjerisht kjo aktualisht do të ishte kunder kushtetutës e cila për 20 vite pas lufte na ka shkel të drejtën tone si Mergimtar që të votojm në vendet ku jetojm, por ama, ne, këtë të drejtë do ta rikorigjojm.
Të votojn Serbet sot parase të korigjohet ky ligj zgjedhor, ndonse po shkelët kushtetruta por kjo paraprinë, që ti ndalon tendencat për çfarëdo Referendumi të Serbëve në Kosovë për Kosovën pa miratimin e Shumicës në Kosovë…
Një lëshim ky që do ta bënim sot për Serbet në Kosovë, opozita do të ketë materjal më fol e kritikuar por qeveria paraprakisht mund ta sqaron pse këtë lëshim po e bënë të bindur se neser edhe Mergata jonë kështu do të voton.
Votimi i Serbëve në Kosovë për referendumin në Serbi, nuk rrezikon asgjë në vendin tone edhe pse e di se Serbia nuk do ta kupton gadishmerinë tone që bëjm për Serbet në Kosovë.
Unë nuk jam ai që vendosi, por këtë gjë do ta bëja pa frikë se diqka po rrezikon vendi jonë, perkundrazi diqka nga kjo do të tregoj para faktorit nderkombëtar.
Kjo nuk do të thos se u tha dhe u bë, por ishte ide për ta menduar dhe hiq dramatizuar, e thëm ngase ne kemi më vazhduar.
Luzern 13.01.2022
Xun Çetta
Lexo z. Hasani :
Referendumi i Beogradit: Hasani tregon dallimin e tij me mbajtjen e zgjedhjeve serbe në Kosovë
Lidhja :
https://kosova.info/1referendumi-i-beogradit-hasani…/…

Mund të jetë një imazh i 1 person
Mund të jetë një imazh i 1 person
Mund të jetë një imazh i 2 persona, njerëz në këmbë, ekran dhe televizori
Mund të jetë një imazh i teksti

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *