Home

Lajme

Maliq Torra – SI MUND TA BESOJMË ?!

No Comments Argëtim Letersi

( Elegji për poetin Demir Gjergji )

Jo mor jo , s’është i vërtetë ,
Ky lajm kob i sa shpërndarë .
Nuk ka vdekje për Poetë .
Dhe të vdekur rrojnë të gjallë .

Rron Demiri , s’vdes Poeti .
Nëpër vargje përcjell dritë .
Çdo Poet i gjallë mbeti .
Rron në sofër me Perënditë .

Jo mor jo , s’është e mundur ,
Dhe në gjumë s’fle Poeti !
Se Poeti njëherë ka lindur ,
Se mbi tokë është vet Profeti .

Demir Gjergji , o miku ynë ,
Unë s’të them ty lamtumirë .
Jo Demir , Ti s’e mbyll synë !
Ky lajm kob si helm i pirë .

Jo moj jo , vdekje shëmtuar ,
S’na e merr Demirin tonë .
Në qiell shpirti i ka fluturuar ,
Po mes nesh do rrojë gjithmonë .

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *