Home

Lajme

Kastriot Dervishi – “Njerëz e shtet pa dinjitet”

No Comments Argëtim Histori

Kur Pjetër Arbnori u arrestua për herë të dytë më 30.1.1979 në vendin ku vuante dënimin, organi i hetuesisë kishte dalë në këtë përfundim pasi kish lexuar materialin agjenturial-operativ. Nga dosja formulare e përpunimit aktiv 2A në ngarkim të Arbnorit, organi i hetuesisë, para se të niste procesin ligjor, evidentoi këto fjalë të thëna nga i përmenduri:
“Janë njerëz e shtet pa dinjiteti. Nuk pyesin për njeriun dhe dinë vetëm të gënjejnë. Nuk kanë parime dhe prandaj na trajtojnë si kafshë. Ndjekin vijën e Stalinit. Ato krime i kanë bërë si në Rusi, bile edhe më tepër po e bëjnë me ne”.
“Shtetet komuniste e socialiste përdorin diktaturë. Atje nuk ka liri. Socializmi nuk ka për të triumfuar në shkallë botërore, por mund të vendoset në shtetet e varfra. U vendos në BS se ishin muzhikët, kurse në Kinë ishin njerëz të varfër. Socializmi vendoset në vendet ku ka injorancë, kurse në vendet e kulturuara si në Amerikë, Angli, Francë, nuk mund të vendet socializmi. Atje njerëzit janë të pasur dhe nuk ka varfëri”.

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *