Home

Lajme

Sazan Guri – Pra, tokat e ‘xanme’ sot i kanë përkitur njëherë atyre që Evropa i ka borxh:

No Comments Aktualitet Lajme

 1. Kafkën më të bukur në botë,
 2. Gjuhën më ta parë në botë,
 3. Fjakët e urta më të shkoqitura në botë,
 4. Emrat e njerezve si Pal, Zef, Gjon, Gjin, Ndre, Gjergj, Hëna, Diella, etj., nga më të vjetrit në botë,
 5. Gjakun blu, më fisnik në botë, që pas Arbënisë (1479) shkuan e bënë protoplazmën e fisnikërisë evropiane me Baronë, Kont, me Dukë, me Sër, me Lord, se ndryshe pse nuk ishin më përpara ata, pse në vitet 1500 lind Evropa dhe quhet mbretëresha Evropë, ku ishte më parë ajo?!.
 6. Gratë më të bukura në botë, ku secila femër shqiptare e denjë për princeshë, ku të gjithë nën heshtje bënin e bëjnë ‘namin’ që të martohen me shqiptarka, sepse përmirsohet familia (sipas doktoraturës e mbrojtur në Romë në vitet pas luftës të Pandi Frashërit me temë – Familia shqiptare baza e families evropiane)
  Pra, tokat e ‘xanme’ sot i kanë përkitur njëherë atyre që Arbëria e Shqipëria i kanë borxh:
 7. Si ruajtjen e gjuhës (katolikët), ajo nënë loke që ti o i civilzuar e merr si përqeshje, meqënëse na mësoi historia e diktaturës që ata janë, veçse të paditur, ndërkohë që ajo të jepte ujë në shoshë.
 8. Ruajtjen e zakoneve që Evropa i ka në kushtetutën e saj, ndërsa ti jurist nuk bën një simestër me të, por i thua të huajve se ajo është e prapambetur dhe harron se Bibla, Kurani, Kushtetuta amerikane dhe Kanuni nuk kanë lëvizur një prejse thonë ata që ti kërkon t’i qërosh nga historia, ndaj ja u prish me laçkë e me plaçkë, me libra e me kujtesë.
 9. Ruajtjen e temperamentit, të karakterit ku Evropa po kërkon që të ruajë genin shqiptar, që është ai parak evropian qysh atherë sot.
 10. Këta janë kriminelët apo shpellarët që ju ‘të civilizuarit’ bini në grackën e kriminelëve me krahë pushteti dhe hajni.
  Mesazhi:
  Ndaj, ndaloni cdo fyerje e britma ‘shpellore’ për ata që pushteti më gjakatar në historinë e shqipërisë si ky tani jo pa dashje i quan kriminela dhe shpellar, dhe ju një pjesë e hani sa krahu se ata janë e keqja, jo kurrë e keqja është një Lali mortja që nuk i qesh një muskul fytyre që mund ta krahasosh pa frikë me cerbjollovica e garashnina…
  E fundit
  Më thoni kush do jetojë në këtë lagje, kur sot ndodhen mbi 100,000 apartemente të lira ose që po ndërtohen…..thjesht hapni sytë thirini mendjes o të dashur qytetarë se jemi apo kemi ngelur aq pak sa nuk mund t’i shpallim luftë njeri tjetrit, por vetëm atyre hajnave që ishin këto ditë në TV duke u ngërdheshur e përqeshur me fatin e njerëzve. Ora 05-06, Dt 22.01.2021, SG

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *