Home

Lajme

Agim Alickaj – JOSEPH J. DIOGUARDI, FIGURA HISTORIKE E KOMBIT SHQIPTAR

No Comments Aktualitet Lajme

Udhëheqësit e mëdhenj kombëtarë dhe figurat historike krijohen në rrethana të caktuara historike dhe momente vendimtare të një kombi. Populli ynë ka dhënë shumë djem e vajza të tilla. Një prej tyre është padyshim legjenda e gjallë e kombit shqiptar, ish kongresmeni amerikan me origjinë arbëreshe, kryetari i Ligës Qytetare Shqiptaro-Amerikane, Joseph DioGuardi .
Më datën 30 Janar do të bëhet promovimi i librit të pare të veprës historike të Ligës me në krye Joe DioGuardi-n, të cilit më pas iu bashkua zonja Shirley Cloyes DioGuardi. Ky libër përmban një përmbledhje të dokumenteve dhe fakteve vetëm për 8 vitet fillestare (1985-1993) të punës së DioGuardit, fillimisht si kongresmen, pastaj si kryetar i AACL, përgatitur nga anëtari i Bordit Ekzekutiv, Dr. Faton Bislimi.
Jeni të mirëpritur të merrni pjesë në këtë ngjarje shumë të rëndësishme. Ju lutem shikoni detajet.
JOSEPH J. DIOGUARDI, HISTORICAL FIGURE OF THE ALBANIAN NATION
Great national leaders and historical figures are created in certain historical circumstances and crucial moments of a nation. Our people have given many such sons and daughters. One of them is undoubtedly the living legend of the Albanian nation, the former American congressman of Arbëresh origin, the President of the Albanian American Civic League, Joseph J. DioGuardi,
On January 30, at 1:30 pm, the promotion of the first book of historical work of the League led by Joe DioGuardi and joined later by Mrs. Shirley Cloyes DioGuardi will take place. This book contains a summary of documents and facts for only the initial 8 years ( 1985-1993) of DioGuardi’s great work, first as a Congressman, then as President of the AACL, prepared by the member of the Executive Board, Dr. Faton Bislimi.
You are welcome to take part in this very important event. Please see the details.

Mund të jetë një imazh i 8 persona dhe njerëz në këmbë
Mund të jetë një imazh i 3 persona dhe njerëz në këmbë
Mund të jetë një imazh i 5 persona dhe njerëz në këmbë
Mund të jetë një imazh i 8 persona dhe njerëz në këmbë

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *