Home

Lajme

Shpetim Zinxhiria – Ky zv/ministër…hajde shtet hajde!

No Comments Aktualitet Lajme

A mund te jetë vartës i ketij, drejtori i sotëm i policisë shqiptare?
Largohet nga dipllomacia shqiptare për shpërdorim detyre…
Ky flautist u emërua në heshtje mediatike zv/ministër kur nuk duhej të ishte, por miqësia në të tilla raste vazhdon përtej turpit.
Por…?
Apeli për 480 fëmijët shqiptarë të zhdukur në Greqi, 20 vjet heshtje nga shteti, diplomati arrogant i asaj kohe që nuk donte dhe pengonte zbardhjen e fëmijëve të zhdukur në Greqi, sot është zv/ministër i Punëve të Brendshme. Behet fjalë ish-dipllomatin Andi Mahilaj njeriun më problematik më arrogant dhe më të korruptuar në ambasadën shqiptare në Greqi, në kohën që drejtohej nga z. Kastriot Robo.
Andi Mahilaj ishte i dhunueshëm dhe arrogantë gjë që e kam përjetuar gjatë periudhes së zhdukjeve të fëmijeve shqiptarë në Greqi. Në atë kohë ambasadori Kastriot Robo nëpërmjet autoriteve të Greqisë në shtator të vitit 2000 më krijon kushte për të shkuar dhe parë nga afër institucionin Agia Varvara në Athinë, vendin ku kishin filluar zhdukja e fëmijëve shqiptar.
Një nga dipllomat që nuk kishte qejf zbardhjen e zhdukjeve të fëmijëve ishte shqiptar ishte ky zv/ministri i sotëm Mahilaj, që në atë kohë veproi dhunshëm duke më marrë nga dora mjetin incizues. Aty ishin incizuar theniet e drejtoreshes se shtëpisë së fëmijës që bënte fjalë për këtë person qe i mbyllte telefonin. Menjëherë vihet në dijemi ambasadori i cili e qorton atë.
Ky zv/ministër është nga dipllomatët që ka punuar më gjatë se kushdo, por larguar për shpërdorim detyre, me një diplomë me korrespondencë për juridik. Këtë diplomë e ka marrë kur ishte në SHISH.
Por le të kthehemi te fenomeni i zhdukjeve
Ishte 10 dhjetor 1998 kur u zbatua programi për “mbrojtjen e të miturve lypës”. Policia vendase kapte fëmijët dhe i çonte në institucionin “Agia Varvara”, i cili deri atëherë funksiononte si një shtëpi vajzash në adoleshencë. “Nuk ishte mënyra më e mirë për t’i mbledhur ato përmes policisë, pa patur një program serioz. Në ditën e parë të programit, sipas dosjeve në dispozicion të gazetës së përditëshme “Kathimerini”, 34 fëmijë u dërguan në këtë në institucion. Një bullgar, katër irakian dhe 29 shqiptar. Nga këta, 17 u larguan në drejtim të paditur. Por nga viti 1998 deri në 2001, 661 fëmijë të semaforëve u strehuan në institucionin “Agia Varvara” në Athinë, në kuadër të programit “Mbrojtja dhe kujdesi social i fëmijëve në rrugë”. Në 2004, dy vjet pasi programi mbaroi, Avokati i Popullit zbuloi se numri i fëmijëve të zhdukur ishte 502.
Përfundimisht, nga 661 fëmijë që kaluan përmes “Agia Varvara”, 90 u dorëzuan prindërve të tyre, 47 u zhvendosën në fusha lojrash, 22 u pritën nga policia. Dhe 502 ishin të humbur! (Të dhëna nga policia greke (EL.AS) për Avokatin e Popullit Grek).
Turpi vazhdon me tej:
Në shtator te vitit 2000 pata mundësi të takoja drejtoreshen e ketij institucioni zonjen Ana Kuri e cila me tha se, për tu lidhur me Ambasadën Shqiptare duhet ndërmjetësimi i OKB-së. Kjo u vertetua edhe nga sjellja brutale e dhunshme e ish konsullit te ambasadës sonë ku anashkalonte kete problem. Më e keqja eshte sot ky njeri është zv/minister i Punëve te Brendshme te Shqipërisë. Kanë kalur dy dekada dhe nga shteti shqiptar nuk është hedhur asnjë hap për te zbardhur 480 zhdukje te femijeve shqiptar, 480 familje shqiptare edhe sot presin nje pergjigje nga dy vende se ku janë.
Sot dipllomati që ne atë kohë pengonte zbardhjen e ketij fenomeni sot eshte zv/minister Brendshëm.
Puna e sotme e ambsades nuk ka asgje te perbashket me dipllomate te tille, sot ambasada eshte atje ku duhet ne sherbim te emigranteve.
Deri më sot kam pritur prej ketij njeriu nje ndjesë apo falje , por njerëz te tillë të pushtshëm nuk I njohin këto fjalë përveç dhunës dhe arrogances.

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *