Home

Lajme

Skënder Karaçica – Pakica bullgare në RMV-së hyri në Kushtetutë me kodin shtetformues…!

No Comments Lajme Opinion

Në vend të lajmit

Loja politike Shkup-Sofje,sot mori fund me rastin e marrëveshjes në mes të dy kryeministrave(Sofje),që,në përmasën e shtetit multietnik të RMV-së pakica bullgare u avancua me aktin më të lartë juridik të Kushtetutës në kodin shtetformues!
Ndërkaq,populli i dytë shumicë shqiptarët në hapësirën etnike mbetën në shkallën e ligjeve kushtetuese si pakicë kombëtare qysh nga vitet e pas Luftë së Dytë Botërore(1945)e deri më sot,kur më bekimin e Jugosllavisë u bë konstituimi i Republikës së Maqedonisë,njëra nga njësitë e saj të Kushtetutës e barabartë më popujt dhe republikat tjera dhe, si peshojë e ballancimit të çështjes shqiptare në Ballkan.
Pakica bullgare hyri në Kushtetutën e RMV-së më shenjën e ligjeve si popull shtetformues,ndërsa populli shqiptar në hapësirën etnike mbeti po në statusin e pakicës kombëtare më një të ardhme të brishtë dhe pa përspektivë,ndonëse përditë po zbrazën fshatrat shqiptare nga të rinjët për të kërkuar një jetë më të mirë në vendet e Evropës dhe në botë.
Pse po heshtë klasa politike shqiptare në RVM-së…?!
Çikago,25 janar 2022

Burimi/facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *