Home

Lajme

Teona Bushati – Dr. Shk. Lindita Shosha Mano nuk eshte nje Gege por eshte nje burrneshe!

No Comments Shendetesi

Teona Bushati
Administrator

Dr. Shk. Lindita Shosha Mano nuk eshte nje Gege por eshte nje burrneshe! Eshte nje grua sa e forte aq dhe me shpirt te ndjeshem artisti. Eshte kirurgia qe profesionin e konsideron art dhe artin e piktures e ben me profesionalizem! Dr. Lida Shosha eshte njeriu qe nuk terhiqet nga asnje beteje, ben me pasion e entuziazem cdo pune, tipi perfeksionist qe te “lodh” shpirtin per cdo detaj! Eshte rast unikal si grua, si profesioniste e si artiste! Me poshte nje prezantimim fare i shkurter i saj si profesioniste ne rradhe te pare , por edhe si artiste.
Dr. Shk. Lindita Shosha ka mbaruar studimet e larta për Mjekësi në Fakultetin e Tiranës më 1993. Në vitin 1994 Dr. Lida Shosha fiton të drejtën e studimit si Kirurge e Përgjithshme nga Qendra Spitalore Universitare e Tiranës “Nënë Tereza”, duke kryer edhe më pas specializimin si Kirurge Kolo-Proktologe.
Në 2013 merr titullin Doktore e Shkencave në Mjekësi. Ka zhvilluar mbi 40 trajnime jashtë vendit në Itali, Greqi, Angli, Skoci, Gjermani, Austri, Francë, Lithuani, etj.
Me mbi 100 prezantime në Kongrese Ndërkombëtare e Kombëtare dhe botime në revistat më prestigjoze mjekësore në vend dhe jashtë tij.
Dr. Lida Shosha ka punuar si Kirurge e Përgjithshme prej vitit 1994 deri në Mars të vitit 2015 në Spitalin Universitar të Traumës.
Prej vitit 2013 deri në fund të vitit 2014 ajo ka qenë Shefe e Shërbimit të Traumës në Spitalin Universitar të Traumës duke dhënë një kontribut të veçantë në riorganizimin e Spitalit, veçanërisht Shërbimit të Urgjencës.
Tashmë ajo është Shefe e Departamentit të Kirurgjisë Kolorektale dhe Proktologjisë në Spitalin Amerikan, si edhe Drejtoreshë e Strategjisë Akademike dhe Edukimit Mjekësor të Spitalit Amerikan, njëherazi Presidente e Shoqatës AMEA- Albanian Medical Education Association.
Gjithashtu, Dr Shosha mban titullin, Presidente e IMCA – Kongresi Ndërkombëtar Multidisiplinar i cili organizohet për të pestin vit radhazi në Shqipëri.
Ka fituar titullin si QYTETARE NDERI e Urës Vajgurore (sot Dimal) të Qarkut Berat me motivacionin “Për kontributin e saj në fushën e Mjekësië si Kirurge në aplikimin e të rejave më të fundit në mbështetje të shëndetit dhe jetës. Studiuese mjekësore dhe menaxhim i suksesshëm në organizimit e shërbimeve shëndetësore në luftën për shpëtimin e jetës njerëzore”.
Në Dhjetor 2019 i është akorduar titulli “Kampione e Barazisë Gjinore” nga Ambasada Hollandeze si Aktiviste në luftën për barazisë gjinore në Shqipëri dhe respektimin e të drejtave të grave.
Aktualisht është Zv. Presidente e ASCP – Shoqata Shqipëtare e Koloproktologjisë dhe Zv. Presidente e ISUCRS për Evropën Jugore.
Ka organizuar 4 Kongrese Ndërkombëtare Multidisiplinore (i pesti zhvillohet më 17-19 Nëntor 2022) me një pjesëmarrje të jashtëzakonshme nga vendi, rajoni, dhe Europa, USA, Azia, 24 Konferenca kombëtare, 6 Masterklase Ndërkombëtarë, 15 Seminare dhe Leksione infermierore, Uorkoshope, Simpoziume dhe trajnime të ndryshme për stafet mjekësore në vend dhe rajon me një nivel të lartë akademik e shkencor ku përfaqësohet denjësisht elita mjekësore e 30 shteteve të botës si USA, Evropa, Azia, Ballkani si edhe nga mjekët e trevave mbarë shqiptare.
Dr. SHK Lindita Shosha është shembull më i shkëlqyer i modelit bashkëkohor mjekësor, me një standard të lartë e inovativ të performancës mjekësore gjithmonë në kërkim të cilësisë maksimale në shërbimin ndaj pacientit. Aktiviste e Luftës Kundër Kancerit të Kolonit dhe të Gjirit me fushata informuese, ndërgjegjësuse, sensibilizuese, diagnostikuese, për të përcjellë informacionin e duhur në popullatë për moshat e rrezikuara, në mënyrë që sëmundja të kapet në kohë e të parandalohet, aktiviste e të drejtave të njeriut dhe mbrojtëse e luftës për barazisë gjinore, ajo është një Model që çdo mjek i ri duhet të ndjekë.
Së fundmi, ajo ka marrë nga Albanian Exelence vlerësimin si Lider në Ofrimin e Kujdesit Shëndetësor Cilësor përgjatë Pandemisë.
Gjithashtu, edhe një një piktore e talentuar me mbi 100 piktura me reportazhe dhe emisione në kanale të ndryshme televizive dhe rrjetet sociale.

Mund të jetë një imazh i 1 person, syze dhe teksti që thotë "abcnews.al"
Mund të jetë një imazh i 1 person dhe në këmbë
Mund të jetë një imazh i teksti që thotë "ALBANIAN Dr. Dr.Lida EXCELLENCE20 Lida Shosha 2021 Lider Pandemie ekselent kohè nẽ shèrbimin shèr bimin ndaj pacientit nè"
Mund të jetë një ilustrim i lule
Mund të jetë art
Mund të jetë art në lidhje me: kalë
Mund të jetë art
Mund të jetë një ilustrim
Mund të jetë një imazh i zog
Mund të jetë art

Burimi/Facebook/Gegnisht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *