Home

Lajme

Pjeter Logoreci – 7 shkurt 1941, vdiq n’moshën 74-vjeçare, atdhetari Mati Logoreci.

No Comments Argëtim Histori

Mik e bashkëpuntor i Gurakuqit, Fishtës, Nolit, Xhuvanit, Jokl-it., Majerit, Mjedës…
Pjesmarrës n’Kongresin e Manastirit dhe n’Kongresin e Lushnjes. Ishte Anëtar i Komisisë Letrare, Themelues i Shkollës Shqipe t’Prizrenit, autor librash gjuhësor e historik.
U quejt nga Luigj Gurakuqi e Fishta si “Atdhetari i Kosovës”.
Ishte caktuar si përfaqësuesi i Kosovës n’Shpalljen e Pavarsisë n’Vlorë, por u mbajt i arrestuar n’Durrës nga serbët së bashku me Imzot Lazer Mjeden.
Mban titullin: Mesues i Popullit.

Ist möglicherweise ein Bild von Text
Keine Fotobeschreibung verfügbar.
Keine Fotobeschreibung verfügbar.

Burimi/Facebook/Autori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *