Home

Lajme

Kujtim Gjuzi – 5 Kandidate + 1 ?

No Comments Lajme Opinion

VOTO kush mundet te jete ne krye te Shtetit Prill 2022

President te zgjedhur nga Populli.
President i zgjedhur ne kuvendin Republika e Shqiperise.
Referendum per ndryshim te formes se Regjimit Monarki Kushtetuese.
SHTZ Prof. As. Dr. Lindita NIKOLLA
Nalt Madhnia e tij. PRINC LEKA II
SHTZ Msc. Edi RAMA
SHTZ Ambasador Prof. Honoris C. Zef BUSHATI
Akademik Prof. Dr. Perparim KABO
31 Dite duhet te presim qe Gjykata Kushtetuese te Shkarkoje ose jo Shtz. President Ilir META
Gjykata Kushtetuese brenda 9 Marsit 2022 do te marre vendimin per shkarkim ose jo te Presidentit Republikes SHTZ ILIR META
Presidenti ka shkelur rende kushtetuten thote rezoluta kerkese per shkarkim ne seancen plenare 09.06.2021
Votimi per shkarkim me 104 Vota ne kuvendin qe Presidenti nuk e njihte pritet te certefikihet apo rrezohet me 09.03.2022
Presidenti ne fakt dhe gjykata kushtetuese tashme jane ne konflikt te hapur. Vija e sjelljes se zotit lLlR META qe ne momentin e marrjes se mandatit me votim ne fund Prillin 2017 ka qene zhgenjyese jo per ne konservatoret. Ne e dinim qe do te mberrinim ne kete dite konflikti.
PKKA e dergoj Presidentin e votuar por jo te betuar ne parlament ne Gjykaten kushtetuese per shkelje te rende te nenit 89 te Kushtetutes RSH ( pjesmarrje aktive ne zgjedhje parlamentare ne periode zgjedhore Qershor 2017 )
Ne Konservatoret derguam ne Gjykate kushtetuese padi kunder Presidentit Ilir META
Me Date 08.06.2017
Gjykata ishte ne Vakance dhe Padia jone vetem u protokollua.
Partia Socialiste mbajti qendrim korrekt ne vakancen e cmendur te opozites se Lanabregasit. Leshimi i mandateve nga PD e LB nuk lejoj deputetet e listes se koalicionit te binte institucioni i kuvendit RSH
Zgjedhjet e bojkotuara dhe tashme certefikimi i dates se dyte per zgjedhje me 13.10.2019 nga presidenti po dhe po perbente shkelje kushtetuese por jo ne nivel te rende.
Rilindja ne 2019 akoma nuk i kish “blere” votat per shkarkim te presidentit. Perfundimisht presidenti tashme me sa duket kish kaluar ne nje “paralize faciale” jo vetem juridike. Mblodhi forcat pro ruse Ilir META dhe doli ne nje miting si mitingash 1997 Fakt qe gjeti perkrahjen e opozites se vertetuar tashme si Breglana e Bashizmit Kimist nukmund te mohoet vete presisenti ne dalbe televizive ka akuzuar Bashizmin sipro rus. A u vertetu qe dekreti per zgjedhje te kerkuara nga Bashizmi per daten 13.10.2019 po se po ka pohuar vete presidenti pra Basha e futi ne shkelje kushtetuese Ilir Meten.
Si zgjidhet Kriza.
A.
Ilir Meta ka ne dore shperndarje te Kuvendit qe ne konservatoret thame se parlamenti doli nga zgjedhje te vjedhura ne tavoline.
A ka kellqe ta beje presidenti kete projekt?
Ne themi se nuk ka kellqe sepse ne presidentin e Republikes e konsiderojme qiramarres dhe qiraxhiui Grebenese don te shtyje ditenete ne presidence.
Nuk ka kellqe te mbaje pesha politike pamvaresisht se vjen nga peshengritja si sport burrnor.
“Politika eshte art i te pamundures te jete e mundur”
Ekonomist Gjerman Ludwic ERHARD
B
Presidenti te jape dorehqje duke viju me tregu integritet si malsor.
Ka gjithmone nje rast te dyte.
Rasti i dyte te con te e treta e verteta.
Kryeminister, Kryetar Kuvendi dhe President e ku ka me mire se doreheqja z. META
C
Hapet rruga per president nga populli dhe askush nuk te pengon te kandidosh.
Vo.
Miq 6 kandidate kemi ne konservatoret ne kete test miqesor vote virtuale.
Ps.
Votoni miq per me te mirin.
Ata qe votojne jashte 6 emrave te elaburuar me lart me keqardhje por u’a fshijme voten.
Ne jemi konservatore kemi protokoll mbreteror.

Burimi/Facebook/Autori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *