Home

Lajme

Shpëtim Pollozhani – MASAKRA E SOPOTIT TË KUMANOVËS NË NËNTOR TË VITIT 1944 IA KALON MASAKRËS SË REÇAKUT

No Comments Argëtim Letersi

Libri i Prof Xhafer Ymeri, banor i fshatit Sopot, dëshmon për vrasjet e kryera nga çetnikët sërbë, ushtarët bullgarë dhe vendasit probullgarë, të cilët, sapo panë që nacistët janë duke e humbur luftën, që të gjithë u veshën partizanë.
Ata iu vërsulën popullatës shqiptare për ti shëruar frustracionet e veta. Për masakrën e Sopotit flasin 18 dëshmitarë okularë, të cilët, 20 vjet më parë, autori i librit i ka gjurmuar dhe i ka gjetur nëpër Turqi të shpërndarë si zogjët e qyqes.
Në Sopot, janë therë 64 bura e fëmijë. Viktimat kanë lutur ti vrasin, e jo ti therin si bagëti. Si thonë dëshmitarët, derisa meskujt të lidhur me tel i dërgonin për ti vrarë, gratë i dërgonin diku!?
Është mirë të lexohet ky libër, që njerëzit të jenë më të kujdesshëm në veprimet e veta; pasi, e thotë mirë njëri nga dëshmitarët e masakrës i ikur në Turqi ,,Ata janë aty dhe mund t’ua bëjnë të njëjtën, kurdo që tu jepet mundësia.”

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *