Home

Lajme

Alejandro Greco – PËRVJETORI KRISTO NEGOVANI – ARBEN XHELADINI E MON BALAJ – MUSINE KOKALARI

No Comments Argëtim Histori

Mirëmëngjesi Miqësi Shqiptar e dashur, të nderuar Bashkatdhetarë, të nderuar Atdhetarë, sot 12 Shkurt ora 21. 30 mbahet ne Kishës Ortodokse Shqiptare e Buenos Aires – Argjentinë / Metropoline Ortodoks i Shqiptarëve të Diasporës, Liturgjia Hyjnore përkujtimore (Mesha), për Herojte dhe Martireve te Kombi, dhe për Papa (At) Kristo Harallamb Negovani – me një kujtim të veçantë edhe për Martirit Negovanas At Vasil Gjikë Stillo!!! – , Nderi i Kombit, një Patriot i Madh, Kampion i Kulturës Shqiptare, një Martir i i Madh i Kombit të Shenjtë Shqiptar dhe Kishës së Shenjtë Ortodokse Shqiptare, me rastin e 117º Vjetorin (12 Shkurt 1905 – 2022) te vrasjes, masakrimit se tij nga duaret e terrorit greke: Lavdi te Perjeteshme Papa (At) Kristo Negovani, Kleriku Atdhetari, Birin e Madhë të Popullit Shqiptar tonë, te dojn krejt patriotet Shqiptar pa dallim feje, apo ideje, apo parti!!! Rrofshi sa Malet o Shqiptar!!! Përkojtojmë Përvjetori i 15°, më 10 Shkurt 2007, prej kur ranë Arben Xheladini e Mon Balaj, që ata u bënë Dritë për Lirinë e Kosovës: Lavdi e Përjetshme të pavdekshëm këta Martirë të Kombit Shqiptar që meritojnë mirënjohje të përjetëshme prej shqiptarëve anë e mbanë botës!!! Edhe Përkojtojmë Përvjetori i 105°, më 10 shkurt 1917 lindi në Adana të Turqisë, Lulja e Bukur e Shqipërisë, Musine Kokalari: Kurrë mos u harrofshin ata që kurrë nuk u dorëzuan dhe luftuan pa rreshtur për ndërtuar Identitetin tonë të Shenjtë Shqiptar!!! Rroft Shqipëria Etnike!!! Shpirti i Arbrit nuk vdes kurrë!!! Autoctonus!!! Të gjitha të anijeve një përqafim!!! Zoti i Madh e Bekofte Shqipërinë dhe Shqiptarët!!! Shërbëtor i përulur i Zot dhe Shqipërisë, Shkelqësia e Juaj Imzot
Kryepeshkop Aleksander I Shqiptarve – Bir i Shqiponjësr
Rrofte Shqipëria e Bashkuar!!!
Instagram @alejandrogreco.oficial

Burimi/Facebook/Autori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *