Home

Lajme

Luke Luka – SAN VALENTINI SIMBOLI I DASHNISE TE SINÇERTE..

No Comments Argëtim Letersi

(Wikipedia – si dhe proverba pershtate prej “Raggio di vita e sole”!…..
San Valentini ishte nji shejt, i cili ka jetu ne shekullin e trete ne Rome.
Ai ka prediku per simbolin e dashnise se sinçerte.
Ka vdeke me 14 te muejit shkurt, e kjo dite, ne nderim te tij, u kthy ne perkujtimore e ma vone u ba feste (jo zyrtare), kushtu dashnoreve!
Festohet ne shume vende te botes. Per Shen Valentin bahen shume propozime per martese.(Kane fillu te perfshihen edhe gay)!
Zakonisht festohet ne restorante. Ne Verona (Itali), tek ballkoni i Zhuljetes, dergohen mija e qinda letra dashunie!..Te dashunuemit dergojne dhurata njeni – tjetrit.
. Kane thane: .
1.- Dashnija art i njajte si vegla muzikore, qe e perveteson ai qe din t’i bie ma mire!
2.- Ne se flitet per ” sa krena” – aq mendime, do te jete ” sa zemra” – aq lloje dashnishe!
3.- Dashnija lajthitja ma e madhe e te mençmit!
4- Dashnija e vjeter kurre nuk ndryshket, por ajo nuk lejon ortake!..
5.- Nji dashni e vogel, e marre lehte, mund te ndeze nji zjem te madh!
6 – Dashnija krijon heroj, por edhe shume budallej!- ….
7- Ne dashni tek djali ndrojtja, tek vajza guximi! –
8.-Dashnija asht jete, lule, pjalme e mjalte.Jeta pa te asht si vjeta pa pranvere!
9.- Dashnija asht tane sy e shikime, por, prap ti nuk sheh, se ajo (dashnija) te verbon!
1O – Ata qe flejne bashke, flasin me te njajten gjuhe!
11.-Ne se nji gru te fali zemren,nuk mund te çlirohet prej pjeseve te tjera (te trupit)
***
Se çka asht dashnija, lexoni librin e shkrimtarit e poetit David Boseta “Ti je dashuria”!
Do te gjeni 103 poezi ku dominon dashunia!..😍😘❤
L.L.Zurich , shkurt 2022

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *