Home

Lajme

Etleva Petriti – Në kopshtin përballë

No Comments Argëtim Letersi

Kujtohu un isha aty
Mes kujtimeve tè tua
Kërrusur dhimbjeve tè mia
Mes ditëve tè ftohta tè gjymtuara
Ne vitet me tè bukura tè asaj jete,
Ne token qe e shkelja pa me njohur
Aty qajne endrrat e mbetura jetime,
Dhe koha si zonje ja fshin lotet
Né pemet e mbetura pa gjethe
renkuar, mbijetojn,
Tè ftohtit dhe dimret e pameshirshem
Ku ditet e muajt kalojn pa u trembur shnderrimeve
Ato presin rrezet e diellit
Cicerimat e zogjve degjoheshin
Edhe pak pranvera do trokas,
Aty do tè jem une tè mbledh lulet e para,
Ashtu sikur e vogel ne kopshtin përballe!

Etleva Petriti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *