Home

Lajme

Alejandro Greco – VJETORIT JORGO MARUGA – SHABAN POLLUZHA dhe MEHMET GRADICA

No Comments Argëtim Histori

Ditë të mbarë Miqësi Shqiptar i shume dashur, Përkojtojmë Përvjetori i 38º Vjetorit të rënies se një nga Deshmoreve Arvanitas, që si të tjerët , u vrane ne kohe te ndryshme, por me te njejtin motiv, sepse ata ndergjegjesuan Shqiptaret në Greqise, dhe i bene ata te ishin Krenar per Gjakun Arberor, Jorgo Maruga (1935 – 1985), Martiri Arvanitas, themelues i Lidhjes së Arvanitëve “Marko Boçari” në 1981, rithemeloi Shoqaten e Arvanitasve te Greqise ne 1982, ka Vdekur i helmuar prej ultra shoviniste grekë, “leuçeminë”, 18 Shkurt 1985: Lavdi Jorgo Maruga, Martiri Arvanitas, qofet Jeta dhe Vepra e tij pergjithmon i paharuar ne mendjen e Popullit Shqiptar tone!!! Edhe sot Përkojtojmë Përvjetori i 77º Vjetorit të rënies se Heroit të qështjes Kombtare Shaban Mustafë Kastrati i njohur më së shumti si Shaban Polluzha (1871 -1945) ka qenë një Prijës Ushtarak Shqiptar gjatë Luftës së Dytë Botërore, veprues në trevën e Drenicës, pas pushtimit italian të Shqipërisë dhe bashkimit me një pjesë të viseve të Kosovës shërbeu me Njësitë Vullnetare, pas kapitullimit italian u radhit me Ballin Kombëtar, dhe në fushatë të egër ushtarake më 21/22 Shkurt 1945 u shua me luftuar me barbarë partizanët jugosllavë – serbi, në Kryengritja e Drenicës, në kullat e Dvoranëve në Tërstenik, së bashku me Heroin Mehmet Gradica (1913 – 1945), i cili, duke qenë i ri, duke u bazuar në aftësitë dhe trimëritë e tij të treguara nëpër beteja të ndryshme, emri i tij mori përmasa mitologjike dhe gati për të gjallë u shndërrua në Legjendë, bashkë me Ahmet Selacin, formojnë Xhandarmërinë dhe grupet e Armatosura Vullnetare për ta mbrojtur vendin nga harbutëria që rrinte e gatshme në veri të Shalës së Bajgorës, i hyn një pune të madhe, organizimit të një Ushtrie Shqiptare, e cila do ta mbronte Kosovën; në kohën e Martirizimit të tij në Altarin e Lirisë dhe Kombit e tyre jehonte kushtrimi: Liri a vdekje!!!: Lavdi e Përjetshme se Herojte të qështjes Kombtare Tribunëve Popullorë Shaban Polluzha e Mehmet Gradica, që rene ne brojtje te Atedheu dhe për Liri, sa të ket Shqipëtar në ket tokë, do të kujtohet!!! Rroft Shqipëria Etnike!!! Shpirti i Arbrit nuk vdes kurrë!!! Autoctonus!!! Zoti e Bekofte Shqipërinë dhe Shqiptarët!!! Shërbëtor i përulur i Zot dhe Shqipërisë, Shkelqësia e Juaj Imzot
Kryepeshkop Aleksander I Shqiptarve – Bir i Shqiponjësr
Rrofte Shqipëria e Bashkuar!!!
Instagram @alejandrogreco.oficial

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *