Home

Lajme

RUDI BERISHA – ËSHTË KOHA T’I MBYLLIM VARRET DUAM TË JETOJMË PËRJETËSISHT NË PAQE

No Comments Argëtim Letersi

1.
Mos vepro për të vrarë…

Kur dielli ka humbur ngrohtësi e tij
Nata tani është bërë më e errët se teri
Kur ditët janë bërë të frikshme për njerëzimin
Ne lutemi për paqe dhe vetëm për paqe.

Çdo ditë qe po vie për ne në këtë jetë
Është bërë me e përgjakshme se dita qe iku
Jemi ne njerëzit duke jetuar në mes vdekjes
Vdekjet po vinë nga ca koka të çmendura.

Laboratorët po i kthejnë për të vrarë njerëz
Toka po ujitet me gjakun e fëmijëve dhe grave
Pallatet rrënohen nga artileritë e rënda qe përdoren
Të arsimuarit vrasin me dijen e tyre të pafajshmit.

Qytetet po kthehen në gërmadha e trishtim
Lodrat e fëmijëve po kthehen në lojëra të luftës
Të gjithë po luftojnë për pushtim e pak për mbrojtje
E rënd jeta është bë në tokën e ditët qe ne po jetojmë.

A thua dhe sa duhet të vdesin njerëzit e pambrojtur ?
Pse tokat i pushtojnë kur të gjithë janë të vdekshëm ?
Pse nuk lejojnë njerëzimin të jetoj krejt i lirë në Gjithësi ?
Ca udhëheqës në botë janë veshur më rroba të krimit.

E gjithë toka po digjet nga veset dhe çmendurit njerëzore
Fëmijët me fytyra të përgjakura janë duke vajtur më zë
Kur tokës i mungon buzëqeshja e fëmijëve të bekuar
Atëherë e gjithë tokës do i vie fundi i shkatërrimit të saj.

2.

Ndalo o njeri i çmendur…

Ndalo o njeri dhe mendo pak më kokën e ftohur
Mos u bë armë qe vret dhe merrë shpirtra të njerëzve
Mos i përlyej duar e tua me gjak të pafajësisë
Një ditë do bie mallkimi mbi kokën tënde o i pashpirt.

Kur toka të qahet dhe ty të kërkon me dhunë aty brenda
Do futesh në errësirë dhe do dënohesh për krime
Atëherë do jesh vetëm dhe i mbyllur në terrin e zi
Do digjesh në zjarr e nuk do shpëtoj askush ty.

Kur mbi trupin tënd të hidhet dheu i përjetësisë
Aty do jesh krejt vetëm dhe trupin tënd e ke të ngrirë
Aty nuk mund të lëvizesh je vetëm i mbyllur në dhé ti
Aty do përjetosh torturat për vrasjet qe bëre në Gjithësi.

Është koha qe të kthejmë qetësinë në gjithë Universin
T’i kthejmë buzëqeshjet e humbura e të munguar fëmijëve
Nënat mos t’i bëjmë të qajnë duke i vrarë fëmijët e tyre
Është koha t’i mbyllim varre të jetojmë përjetësisht në paqe.

@ rudi berisha
Dardani Antike ( Kosovë), 28 shkurt 2022

bURIMI/fACEBOOK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *