Home

Lajme

Skënder Karaçica – Çfarë rezultati do të kemi në Kosovë…?

No Comments Lajme Opinion

Testimi PISA 2022
Çfarë rezultati do të kemi në Kosovë…?
Në mars 2022 do të nisë rrethi i ri i vlerësimit të dijes së nxënësve në shkollat e vendeve të botë përmes studimit ndërkombëtar PISA.
Në dy vitet e fundit,arsimi dhe shkolla shqipe në Kosovë nuk doli mirë me rezultatin e dijes PISA.Në vlerësimin e këtij studimi ndërkombëtar të dijes,arsimi dhe dija e nxënësve tanë mbeti në listën e parafundit të vendeve të botës(me ato të Afrikës)!
Në shumë vende të botës,theksojnë se vlerësimi i vitit 2022,do të jetë nën nivelin e viteve tjera,për shkak të pandemisë dhe të rrethanave,që, është zhvilluar procesi mësimor me një kualitet të dobët dhe,sipas të dhënave të motivit të ulët të mësimdhënies.
Çfarë rezultati për testimin PISA do të kemi në Kosovë…?
Çikago,5 mars 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *