Home

Lajme

Myslim Murrizi – Inkurajoj dhe mbeshtes protesten e Qytetareve kunder rritjes se çmimit te karburanteve

No Comments Lajme Opinion

Inkurajoj dhe mbeshtes protesten e Qytetareve kunder rritjes se çmimit te karburanteve
Shpresoj qe asnje ,nga kater brinjet e katrorit te bermudes politike ,te mos fus hundet ne kete proteste, ndryshe do shuhet pa lene gjurme dhe pa arritur asgje
Shqiperia nxjer rreth 1.5 milion ton nafte bruto ne vit, nga te cilat 1.2 milion ton nafte i nxjer dhe i eksporton kompania Kineze qe na u maskua si Kanadeze por ne fakt eshte e hajduteve Albaneze BANKERS PETROL
Prej vitit 2005 kjo kompani ku kane vjedhur miliona euro te gjitha qeverite dhe qeveritaret, nuk paguan asnje kokerr leku tatim fitimi
Pra ka 17 vjet qe del me “ humbje”
Ligji per sha ose shpk thote qe nese del 3 vjet rresht me humbje atehere shoqeria shpall falimentin
Si ka mundesi qe kjo kompani ka 17 vjet qe punon me “ humbje”????
As shoqerite bamirese nuk kane mundesi te punojne 17 vjet pa fituar asgje
Nga eksportet ne dogane kompania BANKERSI PETROL eksporton rreth 350-400 milion dollare nafte bruto ne vit dhe perseri del me “ humbje”
Nga ekspertet llogaritet qe koefiçenti i perpunimit nga nafte bruto ne nafte, benzine eshte rreth 40%
Pra nese 1.5 milion ton nafte bruto qe del dhe vidhet çdo vit nga nentoka jone, do te mundesohej te perpunohej ne ish rafineeine e Ballshit qe ne menyre te qellimeshme e shiten per skrap duke qene ne gjendje pune, do te prodhoheshin minimalisht 600 mij ton nafte dhe benzine ne vit
Sot Shqiperia ka nevoj per konsum rreth 700 mij ton nafte dhe benzine ne vit
Pra me pasurine tone ne mbulojme rreth 90% te kerkesave qe ka nevoj Shqiperia
Por babezia e pisave ,qe prej 31 vitesh votohen ne shumice derrmuese nga ne si qytetare ,dhe ndiqen nga pas nga Ju te nderuar qe prej 3 ditesh me te drejte keni dale ne proteste, ka sjell monopolin e 2-3 duarve qe kontrollojne tregun e karburantit ne te gjithe vendin
Kompania BANKERS eshte gjobitur nga DOGANA me 100 milion euro( shihni proçesverbalin e gjobes)
Por nuk ka paguar asnje lek sepse eshte pezulluar ne menyre te kundraligjeshme nga ministerja e financave, sepse qeveritaret hajdute marin pjesen
Qytetareve ju bllokohet makina per nje gjobe 10 euro, ju priten dritat apo futen ne burg per 10 euro drita te pa paguara, ju mbyllen lokalet per 10 euro gjobe, ndersa BANKERSI nuk pjerdh per shtetin edhe pse eshte gjobitur 100 milion euro
Te NDERUAR QYTETARE!
Sa kohe qe do vazhdoni te votoni hajdute, mashtrues, hipokrite dhe palaço çdo kater vjet per militantizem, tifozllik, per 5 leke, per nje thes miell apo per 4 tollona nafte, atehere per kater vjet rresht do te duroni çdo gje mbi kurriz
Nuk ka më fatkeqesi qe te “ shesesh” voten dhe pastaj te kerkosh te drejtat
Politikane qe ju blejne voten me kater dite tollona, do qeverisin popullin kater vjet duke i futur tollumin ne çdo gje dhe ne te gjitha drejtimet
Protestat jane VLERE QYTETARE
Por kesaj vlere nuk duhet ti biem me shqelm kur shkojme ne kutine e votimit

Burimi/Facebook/Autori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *