Home

Lajme

Qibrije Hoxha – Lavdi Komandantit dhe veprimtarit të LDK-së për Lirinë e Kosovës, Sali Çekaj!

No Comments Argëtim Histori

Me 19 prill 1999 në betejën e Koshares u vra Sali Çekaj, komandant i Forcave të Armatosura të Republikës së Kosovës (FARK) dhe Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) që nga ushtrimet e para në Shqipëri, të qelulave të para të UÇK, të formuara nën patronatin e Presidentit Historik të Kosovës dr. Ibrahim Rugova, si dhe veprimtar i cështjes kombëtare.
Me pushkë dhe penë Sali Çekaj ia kushtoj jetën lirisë së Kosovës.
Strateg dhe vizionar, demokrat i përkushtuar për krijimin e shtetit të Kosovës.
Kontributi i tij i palodhshëm si veprimtar i LDK-së poashtu edhe si strateg dhe luftëtar i disa betejave, është shembull se si jetohet dhe veprohet për lirinë e vendit dhe ndërtimin e institucioneve të shtetit.
Kisha fatin dhe privilegjin të bashkëpunoj me Sali Çekajn si veprimtare e LDK, në Komisionin për Informim të LDK-së në Suedi.
Sali Çekaj mbetet shembulli më i denjë i një Patrioti demokrat dhe luftëtar që ka pasë Kosova në historinë më të re të saj.
Me 19 prill 1999 në betejën e Koshares u vra Sali Çekaj, komandant i Forcave të Armatosura të Republikës së Kosovës (FARK) dhe Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) që nga ushtrimet e para në Shqipëri, të qelulave të para të UÇK, të formuara nën patronatin e Presidentit Historik të Kosovës dr. Ibrahim Rugova, si dhe veprimtar i cështjes kombëtare.
Me pushkë dhe penë Sali Çekaj ia kushtoj jetën lirisë së Kosovës.
Strateg dhe vizionar, demokrat i përkushtuar për krijimin e shtetit të Kosovës.
Kontributi i tij i palodhshëm si veprimtar i LDK-së poashtu edhe si strateg dhe luftëtar i disa betejave, është shembull se si jetohet dhe veprohet për lirinë e vendit dhe ndërtimin e institucioneve të shtetit.
Kisha fatin dhe privilegjin të bashkëpunoj me Sali Çekajn si veprimtare e LDK, në Komisionin për Informim të LDK-së në Suedi.
Sali Çekaj mbetet shembulli më i denjë i një Patrioti demokrat dhe luftëtar që ka pasë Kosova në historinë më të re të saj.
Lavdi Komandantit dhe veprimtarit të LDK-së për Lirinë e Kosovës, Sali Çekaj!
Kryesia e Degës së LDK-së në Suedi
Qibrije Hoxha, Kryetare
Stokholm, 19.04.2022

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *