Home

Lajme

Hyzri Salihu – Projeksione kombëtare

No Comments Lajme Opinion

Që nga koha e Lidhjes së Prizrenit ,zgjidhja e problemeve politike akute për sigurimin e pavarësisë dhe të ekzistencës,ka përpirë të gjitha energjitë tona mendore e fizike.

Luftërat e pareshtura ,pushtimet e huaja dhe sidomos varfëria ekonomike nuk na kanë lejuar ngrehim kokë për t’iu kushtuar së ardhmes.

Pas Luftës së Dytë Botërore,meqë pothuajse të gjitha trojet tona etnike u “pushtuanë” nga ideologjia komuniste dhe e sistemit përkatës politik ku të drejtat e njeriut janë shkelë vazhdimisht nga sistemi fatëkeq komunist ndaj Kombit Shqiptarë.

E tërë historia e njerëzimit tregon që të drejtat e njeriut nuk guxojnë të trajtohen si çështje retorike.

Vëtëdijsimi i shqiptarit dhe liria shpirtrore e morale e tij paraqesin mbrojte të madhe ndaj ndikimve të jashtme kundër Kombit Shqiptarë.

Mirëpo dihet mirëfilli se asnjë komb nuk mund të përparojë pa vënë në rendë të parë e të plotë pasurinë më të vyer,mendjet e ndritura të kombit,dijenitë e tyre ,projeksionet për të ardhmen .

Sot më shumë se kurrë ndonjëherë është pjekur mendimi për zgjidhjen e problemit më të rëndësishëm kombëtar, bashkimin e trojeve etnike,ndërtimin e një shteti shqiptar të fortë ekonomikisht dhe të përparuar shoqërisht,prandaj e vlen të krijohen projekisone të mendimeve dhe të gjinden opcionet më të mira.

Vetëm personalitetet e fuqishme ,me vetëdije të lartë për të drejtat e tyre të patjetërsueshme dhe të pakompromis në rrugën për të arritur lirinë personale dhe lirinë e të tjerve, çojnë kah liria e përgjithshme kombëtare .

Hyzri Salihu

24.04.2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *