Home

Lajme

Gezim Bega – POETES GRISELDA RRUGEJA

No Comments Argëtim Letersi

Poete ashtu si një shkëlqim i hënës,
me atë besimin dhe dashuritë e jetës,
E rritur mes atyre përkëdhelitë e nënës,
Poezia e nxitë,drejtë rrugës të vërtetës.

Lindur në Kavajë në kohën demokraci,
Nga prindër që e kërkonin atë, lirinë,
Babai i saj thirri fortë liri-demokraci,
ndaj komunizmit pati aq shumë guxim.

Në shpirtin shpalos të sajën dëshirë,
Fjalët e bukura i zgjedh si me magji,
shkruanë për dashurinë,jetën e mirë,
për regjimin e kaluar ka shumë neveri.

Poezinë e ka në shpirt dhe në zemër,
shkruan për burgun,hekurat e qelitë,
E thjeshtë për vete nuk kërkon emër,
Për vujtjet e njerëzve që sheh çdo ditë.

Në poezinë e saj të rrëmben emocioni,
Kur e para shpresa që të mban gjallë,
Në vargjet e saj vetëm thesare zbuloni,
Gresilda poetia e re një talente e rrallë.

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *