Home

Lajme

Rudi Berisha – TË PASUR, POR MOHUES TË VETVETËS

No Comments Argëtim Letersi

(Pasuri të madhe, shpirtin e zvogëluar)
> Njeriu mund të bëjë pasuri, mund dhe të shëtitë kudo nëpër gjithë botën, s’ këtë ja mundëson pasuria e tij, mund të rrisë investimet dhe të zgjeroj pasurin e tij, por për fat të keq ka të tillë të pasur (disa-kjo nuk vlenë për të gjithë) që zvogëlojnë shpirtin e tyre që në momentin kur pasurohen.


> Me mirë i varfër dhe me shpirt të madh, sesa i pasur dhe me shpirt të ngushtuar. Pasuria i bënë dobi vetëm atij qe ja dinë vlerën pasurisë, dhuron nga pasuria për të varfër (skamnor), jetim dhe të sëmurë.


> Disa të pasur dhe të quajtur ‘’ biznesmen’’, nuk ju interesojnë hallet e popullit, thyejnë parimet kombëtare, duan me armiqtë dhe me vet djallin me bërë tregti, vetëm e vetëm që të pasurohen ata për veti dhe familja e tyre.


> Kohën e fundit kam dëgjuar zëra të tillë mjaftë, ku ata deklarohen ‘’ Harroni të kaluarën, harroni ato na vratë, na therët, tani jemi në vitin 2022 ‘’, këta tipa se kanë përjetuar dhimbje, luftën, vrasjet, masakrën që ju kanë bërë shqiptarëve, ose shumë familjeve që ju kanë vrarë e masakruar familjarët e tyre.


> Këta lloj njerëzish (biznesmen) janë shumë të paditur, kokëkrisur dhe të etur me fituar shumë, duke shkelur në të kaluarën, duke bashkëpunuar më armiqtë tanë shekullor. Këta nuk dhurojnë për popullin, kombin, atdheun, për dritën e vërtetë të tokës qe i mban mbi te.

Është koha për ndryshim, por është koha për të mirën për popullin shqiptarë, kombin dhe për Shqipëri Natyrale-
rudi @ berisha

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *