Home

Lajme

MINISTRI I MBROJTJES PËRBALLË SË VËRTETËS

No Comments Lajme Opinion

Dritan Goxhaj, 3 korrik 2022

Këtë të hënë që shkoi, më datë 27 Qershor 2022, Ministri i Mbrojtjes i kopesë “Rilindja” të çobanit Rama në qeverinë e Shqipërisë, doli para komisionit të sigurisë të Parlamentit Shqiptar për të raportuar lidhur me situatën e zjarreve në vend.

Ministri ynë i Mbrojtjes, z. Niko Peleshi, në përgjigje të pyetjes së bërë nga deputetët për kapacitetet e Ministrisë së Mbrojtjes për shuarjen e zjarreve në vend, u tha se:

“Jemi vend i vogël, s’ia vlen të investojmë për të pasur një avion që kushton 50 mln euro. Nëse i kemi nuk jemi në atë fazë që të investojmë 50 mln euro për ta përdorur një muaj, duke i shtuar pastaj kostot e mirëmbajtjes që janë shumë të madha. Ne mirëmbajmë flotën tonë ajrore me kontraktim jashtë vendit, kostot tona janë edhe më të mëdha sa një shteti tjetër si Italia, pasi duhet ta çojmë mjetin jashtë për problemet e mirëmbajtje. Të investojmë qindra miliona euro për të pasur një flotë avionësh është ekonomikisht e pamundur”.

Nisur nga kjo deklaratë e tij u bëra kurioz që të mësuar sesi e kanë zgjidhur çështjen problematike për shuarjen e zjarreve dy vendet fqinjë me ne: Mali i Zi dhe Maqedonia e Veriut, si dhe sa kushton dhe sa shkon kostoja e këtij investimi të domosdoshëm për sigurinë e vendit.

A është e vërtet aq sa thotë ministri ynë, 50 milionë Euro?

Maqedonia dhe Mali i Zi, të dyja këta shtete kanë investuar për blerjen e avionëve për fikjen e zjarreve. Aktualisht Maqedonia disponon 3 avjonë për fikjen e zjarreve. Ndërsa Mali i Zi disponon 4 avjonë.

Të dy këto shtete kanë blerë avjonë të tipit Air Tractor AT-802A.

Maqedonia e ka kompletuar flotën e saj në fund të vitit 2010, ndërsa Mali i Zi në mes të vitit 2019.

Maqedonia ka një territor prej 25,713 km2, (gati sa Shqipëria), ndërsa Mali i Zi një territor prej 13,812 km2, sa gjysma e Shqipërisë.

Lind pyetja: Sa do t’i kushtonte Shqipërisë investimi për blerjen e një avjoni të tillë, duke përfshirë këtu edhe kostot për përgatitjen e pilotëve, teknikëve, inxhinierëve dhe pjesët rezervë për mirëmbajtjen?

Të shohim se sa u ka kushtuar Maqedonisë së Veriut dhe Malit të Zi.

Maqedonia, për këta 3 (tre) avjonë, ku përfshihen të gjitha kostot e përgatitjes së pilotëve nga zero, përfshi dhe kostot për përgatitjen e personelit inxhinjero-teknik si dhe për pjesët rezervë për avionët, rezulton se ai shtet ka paguar një shumë totale prej 9.6 milionë Euro.

Ndërsa Mali i Zi, për një kontratë të njëjtë, por për 4 (katër) avjonë, ka paguar 12.8 milionë Euro.

Sipas këtyre shifrave të mësipërme, i bie që, kostoja e një avjoni AT-802A , së bashku me përgatitjen e personelit fluturues dhe atij mirëmbajtës, përfshi dhe pjesët rezervë për mirëmbajtje, kushton 3.2 milionë Euro.

Nëse hyjmë në faqen zyrtare të Kompanisë, e cila prodhon këta lloj avionë, e cila është kompani amerikane, konstatojmë se një avjon i tillë AT-802A, i ri, i porsa dalë nga fabrika, me zero orë fluturime, kushton 1.5 milionë Euro.

Nëse bëjmë një llogaritje të thjeshtë arithmetike, na rezulton, se pasi blihet avjoni na mbeten edhe 1.7 milionë Euro për të përgatitur personelin fluturues, i cili përbëhet prej:

4 pilotë, personelini inxhinjero-teknik si dhe pjesët rezervë.

Përfundimisht, na rezulton se një avjon AT-802A nuk kushtoka 50 milionë Euro, sikundër ka deklaruara ministri Peleshi, por 3.2 milionë Euro, përfshi edhe gjithë përgatitjen e personelit që theksuam më lartë.

Deri këtu besoj se jemi të qartë.

Tashti le të shohim se, sa do na kushtonte në kosto operacionale mbajtja e këtyre avjonëve.

Një avion i tillë, AT – 802A, cili mund të ulet edhe në ujë, për një orë fluturimi na kushton 450 Euro.

Ndërsa një Helicopter AS 350, nga ata që posedon aktualisht Ministria e Mbrojtjes dhe që po i përdor edhe për të shuar zjarret, kur ata janë në gjëndje gadishmërie, për një orë fluturimi na kushtojn 885 Euro.

Çfarë kuptojmë nga kjo?

Kjo do të thotë se një helikopter harzhon gati dyfishin e një avjoni të posaçëm për fikjen e zjarreve AT-802A!

Kapaciteti i ujit që mund të hedhin avjonët AT-802A në një inkursion mbi vatrën e zjarrit është 3.300 Litra; ndërsa kova e ujit që përdorin helikopterët e ushtrisë është 2.500 Litra, që do të thotë 1.000 Litra ujë më pak.

Në rast se të dy këto mjete do të bënin 4 inkursione për shuarje zjarresh brenda një ore në të njëjtën vatër zjarri, atëher do të kishim:

AT-802A do hidhte 13.200 Litra ujë;

Helikpteri i ushtrisë AS350 do hidhte 10.000 Litra ujë

Për avjonin AT-802A kjo do i kushtonte 1.800 Euro.

Për Helikpterin e Ushtrisë AS350 kostua do të jetë 3.540 Euro. Që do të thotë se një helicopter i Ushtrisë harxhon dyfishin financiar të avjonit AT-802A, brenda një inkursioni prej një ore, duke hedhur 70% te sasise së ujit që hedh AT-802A!

Ndërsa, realisht, në një angazhim prej një orë për shuarje zjarres, avjoni AT-802A mund të bëjë 6 hedhje, (vajtje-hedhje uji-kthim-mbushje-ngritje dhe hedhje uji).

Ndërsa helikopteri i Ushtrisë AS350 mund të bëjë vetëm 2 inkursione të tilla brenda një ore.

Duhet të kemi parasysh që avjonët AT-802A nuk përdoren vetëm për shuarje zjarresh, por edhe për spërkatje të ndryshme në bujqësi apo dizinfektime rajonesh, por edhe për monitorime të ndryshme. Me të cilën duam të themi, se përdorimi i tyre nuk do të ishte vetëm një muaj në vit, sikundër pretendon ministri Peleshi në deklaratën e tij.

Gjithashtu, duhet të dimë, se të gjitha Forcat e Emergjencave jo vetëm në Amerikë, por edhe në rajonin tonë Ballkanik si dhe në Evropë, po pajisen me avjonë të këtij tipi, AT-802A, për shkak të kapacitetit të tyre si dhe të kostove të ulëta të harxhimit e mirëmbajtjes.

Nga çfardo lloj aspekti që ta shohim, delet në përfundimin se Ministri i Mbrojtjes, z.Niko Peleshi, me anë të kësaj deklarate para Komisjonit Parlamentar, të na falni, por na rezulton se: ose ka gënjyer me ndërgjegje; ose e ka nga injoranca e tij; ose ka një kabinet prej injorantësh; ose ka gënjyer qëllimisht për shkaqe të tjera që e kalojnë injorancën, por që shkojnë drejt qëllimeve antishtetërore.

Lind pyetja, në 10 vjet që kopeja “Rilindje” ka Qeverinë dhe Ministrinë e Mbrojtjes, nuk mund të gjendeshin 3.2 milion €, për të blerë të paktën një avjon AT-802A?

Duke parë që z.Niko Peleshi nuk është shquar për ndonjë kapacitet intelektual në këto 10 vite që kopeja ku ai bën pjesë vijon të ketë pushtetin, e ku vetë z.Niko ka shëtitur nëpër disa karrige të ndryshme gjatë kësaj qeversjeje, bindesh plotësisht se z.Niko Peleshi i përshtatet plotësisht përcaktimit të dikurshëm prej Fan Nolit për kabinetin e Zogut, që e konsideronte si “Kabineti i Pykave”.

Ndaj edhe Nikua prej ditës që doli para këtij Komisioni, për mua nuk është më Niko Peleshi, por Niko Pyka.

Ps: Këtu poshtë keni të listuara të gjitha faqet e internetit, për të parë vetë kosotot e këtyre avionëve që theksuam më lartë, për të cilat z.Niko përrallisi para Komisionit parlamentar. https://air.one/aircraft-shoëroom/air-tractor-at-802a https://aerialfiremag.com/…/air-tractor-at-802a-fire…/ https://aerialfiremag.com/…/montenegro-ministry-of…/ https://www.dnr.wa.gov/…/rp_fire_aviation_fireboss…

DNR.ËA.GOV

www.dnr.ëa.gov

KOMENTE Fatmir Duraj

Këta harxhojnë taksat tona aty ku ju del fitimi.Fikja e zjarreve është angari.Këta porositën 3 helikoterë në francë sa frengu pulën e si përfundim një nuk erdhi fare,një ra në bunë,një është prishur.ata ushtarak që ishin në tendërin e helikopterëve u bën prefekt…. Demce Vasili

Avionët për ne duhet të jenë edhe më të shtrenjta nga ça thot ministrja se besoj i kanë porositur bashk me ekuipazhin. Naim Allaraj

Plotësisht dakort, pyjet te ne janê shkatërruar si nga zjarret dhe nga prerjet e paligjshme dhe asnjë kriter , rrezikojmë të ngelemi Ira Kurti

I lumtë pena Dritanit, se mëndjen e ka të ndritur dhe zemrën Atdhetare! Ka kujt t’i ngjaj. Babin stoik e me mënd nuk kishte si të ishte ndryshe! Koco Vasili

Analize e holle. Shahin Muhaj

Respekt për shkrimin tuaj ku argumentoni me profesionalizëm e përgjekgjësi për masat që duhen marrë për parandalimin e zjarreve në vend. Jul Gorce

Po ti ke qene pilot vete dhe e njeh me kompetenc kete problem. Ashtu sikurse e di mire qe ne ate ministri e ushtri nuk ka me profesionalizem….gjithe injoranca ne sherbim te rilindjes.

Te pershendes per shkrimin! Xhemil Zeqirihttp://www.diplomacia.dk/ministri-i-mbrojtjes-perballe…/DIPLOMACIA.DK MINISTRI I MBROJTJES PËRBALLË SË VËRTETËS Vladimir Qilimi

Ç’është politika, o DILO ? Dëgjuar e kam : kurvë!!!

Po ministrat, me që i vë politika, e gjen dot…ç’janë? Spiro Goga

Te gjithe ministrat e qeverise Rama 3 jane injorante. Dhe ate 50 milion euro qe tha ministri e ka mesuar nga tenderat e rrugeve ose projekteve tjera qe behen deri ne 10 fish me shume se projekti. Nuk eshte çudi qe neItali, France etj me reren bituminoze tonen dhe bitumin tone nje km rruge me 6 korsi nuk shkon me shume se 2 milion euro ndersa tek ne behen me 20 milion euro. Jane mesuar ti hiperbolizojne kostot per keto probleme dhe kujtojne se njerezit jane budallenje e nuk dine nga bota. Respekte mik Perlat Shehu

Respekte Kremenar Mallakastriot

Tani u zgjove zotrote ku ishe me pare kush i shkatrroj avjonet pyjet fabrikat uzinat kombinatet kanalet kulluese hekurudhat e shume te tjera prej 32 vitesh ,qe u ndertuan me djersen e popullit Dilaver Goxhaj Kremenar Mallakastriot ngaqe ne pushtetKastriot Teta Dilaver Goxhaj Revolten e ka te ligjeshme adresen te gabuar

dhe ne ushtri prej 1992 e derim sot jane kategoria e juaj. Qarte? E more pergjigjen? Kastriot Teta

Cuditerisht edhe pse ne pjesen me te madhe te pyjeve ku bien zjarre te perviteshme ose nuk ka aktivitet njerzor ose ky aktivitet eshte minimal Nqs do te punesonin nje numer minimal vrojtuesish deri sa te aktiviziheshin satelitet humbjet nga djegia e pyjeve do te zvogelohesh ne mase jo te vogel Mjafton nje paisje e thjeshte optike Por ne sa duket ose nuk ka ose bejne pune tjeter duke mos kryer detyren Ka pas zjerre para1990 por jo kaq te shpeshte dhe jo kaq demprures Fatmir Bazaj

“Rilindja” eshte e interesuar te digjet Shqiperia,te zbrazet dhe te lulezoje vetem Plehra antishqiptaresh si Prejleshi me shoke, Sino Sinaj

Po këtu është opozita injorante e para

E dyta edhe ministri njeri i pa kënduar është

E treta nuk besoj për 3 milon të mos i blin Rama Rama nuk pyet për çëmime fare po do që çdo gjë ta bëjë si në Europë Ai bollë të mos i kundërshtojnë dhe mendon se i di vetë të gjitha

Po gazetarët nuk e kapën këtë pra jemi totalisht “Për çtë dalë”

Përfitojnë se nuk ka tjetër dhe rrin më tena ..Po qytetari diçital nuk bëri gjë jemi në gjëndje të mjeruar si asnjë herë tjetër . Këtu jemi siç tha ajo nusja. Në këtë shtëpi janë 3 veta për tu bërë atë punë nga mbrapa . I pari vjerri. Zjarri në oxhak ai thot më ndiz cingaren e dyta vjerra djali në mulli ajo thot vdiq për ujë .itreti burri im unë në krevat a thot do ma japësh njënherë………. Të vëshë ulërimat me këtë shtet dhe opozitë…….

Z.Dilo ,respekte ! Dashmir Korkuti

Mos u mer me ate pune se problemin e zjareve se kane zgjidhur dot as vendet me te zhvilluar se ne ,por me mire ti parandalosh se sa ti luftosh. Dilaver Goxhaj Dashmir Korkuti Pse, ende nuk e dini ju qe marrja e masave per sigurimin e mjeteve dhe materialeve te nevojshme per shuarjen e zjarreve quhet PARANDALIM?! Eshte mire ta dini se sigurimi i Avjonave per shuarjen e zjarreve dhe i makinave zjarrfikse jane masa per parandalimin e zjarreve, dhe nuk blihen kur bie zjarri, zoteri. Keto do beni mire t’ia sqaronit edhe partise se Dashmir Korkuti Dilaver Goxhaj Rilindja apo P D nuk me kercet fare ti qe i je futur asaj pune çoje deri ne fund. Dilaver Goxhaj Dashmir Korkuti po pse, atehere, te vjen keq qe kritikohet Ministri dhe Ministria e mbrojtjes aktuale qe mashtrojne parlamentin dhe popullin per mos marrje masash parandaluese per shuarjen e zjarreve? A e ke aftesine ta kuptosh vete se cfare ke shkruar e shkruan, duke rene ne kontradite me veteveten? Fatmir Bazaj

Nje shkrim brilant,analitik I kuptueshem per te gjithe,pervec kryeplehrave qe kemi mbi krye. Filip Prendi

Te pa aftit nuk e kuptojne parandalimin kundra zjarrit . Fatkeqesi kure udheheq i pa afti . Mehmet Gjata

E po sipas mbiemrit që ka Zoti minister, e ka thënë tamam se ska çtë thote tjetër Petrit Thomaraj

Ore ti mir i ke nxjerrur te gjitha dhe me shifra konkrete, po keta ku do abuzojne pastaj.

Se keta e kane me mire ti marin nga Greqija apo Maqedonija dhe te paguajne dy fishin qe te kene mundesi abuzive.

E sa per Leshin Peleshin, edhe kur e kishte mbas vetes ne kryeministri nuk beri gje te hajrit vetem amin di te bej.

Sa per genjeshtren se kan per gje te ter Rilindasit, e kan program rritje rroge genjeshtren.

Pezjet miljonin e ka te veshtir ai e ka me mir qe te digjen ter malet e te kemi reljevin e Saharas ne shqiperi.

Boll qe keta mos te harxhojne leke se ju duhen per vehte.

Vijne brek grisur ne politik dhe ikijne me vila e pasuri marramendese duke i kaluar ne kompani ofshore qe te mos ju a gjej njeri. Luan Rukaj

NIKO PELESHI TRADHËTAR NË SHËRBIM TË INTERESAVE GREKE .

NUK ËSHTË E VËSHTIRË PËR TË KUPTUAR VEPRIMTARINË ANTIKOMBËTARE NË QARKUN E KORÇËS DHE TË GJITHË SHQIPËRISË TË PRESIDENTI I TRADHËTARËVE TË SHQIPËRISË EDI RAMA I REKUMANDUAR NGA GREKU

EMËROI KRYETAR BASHKIE PRESIDENTIN E AGJENTURËS GREKE NË QARKUN E KORÇËS NIKO PELESHI PASI KISHTE DHËNË PROVA PËR ANTISHQIPTARIZËM. NIKO PELESHI PASI PUNOI PLOTËSOI URDHËRAT DHE OREKSET SIPAS INTERESAVE TË GREQISË EMËROHET ZËVËNDËSKRYEMINISTËR. NË QEVERINË RAMA 2 E EMËRON MINISTËR BUJQËSIE ME QËLLIM PËR TË SJELLË USHQIME KANCEROGJENE ME QËLLIM PËR TË HELUMUAR POPULLSINË SHQIPTARE NDËRSA NË KABINETIN RAMA TRE EDI RAMA ME REKUMNADIM NGA GREKU NIKO PELESHIN E BËRI MINISTËR TË MBROJTJES .

IKU SALI BERISHA NUMUR NJË DHE ERDHI SALI BERISHA NUMUR DY QË ËSHTË EDI RAMA krahu i djathtë i sali berishës ortak antishqiptar ku në marrëveshje me njëri tjetrin tradhëtojnë interesat e shqiptarëve dhe Shqipërisë dhe favorizojnë Luan Rukaj

 1. Cilat kushte plotësonte Presidenti i Agjenturës greke në qarkun e Korçës Niko Peleshi që Presidenti i Agjenturës greke në Shqipëri Edi Rama e emëroi Zëvëndës kryeministër të Republikës së Shqipërisë në qeverinë Rama 1?
 2. Cilat interesa e kërkonin që ish Kryetari i Bashkisë së qytetit të Korçës Niko Peleshi që është dhe President i Agjenturës greke në Qarkun e Korçës është krahu i djathtë i antishqiptarit anastas janullatos me rekumandimin e Greqisë ka hequr emrin e Rrugës :Kryengritje e Qershorit të Fan Nolit në qëndër të qytetit të Korçës dhe është zëvëndësuar me emrin e kryeshovinistit grek Kryepeshkopi Anastas Janullatos ?
 3. Si është e mundur që kryekrimineli çifuti Niko Peleshi Pelesh, nxori masakroi e shkatërroi gjithë industrinë fabrika e uzina të qytetit të Korçës e nuk i hyri një gjëmb në këmbë por vetëm u gradua në pozitë gjer në numurin numur dy i qeverisë ?
 4. Ku e gjen forcën , kush e përkrah këtë antishqiptar të betuar Kryetarin e Bashkisë së Korçës Niko Peleshi që nuk ndalet para asgjëje që vetëm për të prapa di të punojë zhvendosi monumentin e “Luftëtari Kombëtar” skulpturën e vitit 1932, më e mira në historinë e artit shqiptar?
 5. Cilat interesa e kërkonin që ish Kryetari i Bashkisë së qytetit të Korçës Niko Peleshi me rekumandimin e Greqisë lejoi ndërtimin e kishës ortodokse në qytetin e Korçës me arkitetkturën greke jo shqiptare? Çfarë simbolizon kisha ortodokse me arkitekturë të stilit grekë tokë shqiptare apo teritorin grek? Luan Rukaj
 6. Cilat interesa e kërkonin që ish Kryetari i Bashkisë së qytetit të Korçës Niko Peleshi me rekumandimin e Greqisë lejoi shkollën greke që mban emrin e poetit grek Omiros dhe valvitet flamuri grek në këtë shkollë?Cila është e ardhmja e këtyre fëmijve që mësojnë gjuhën greke në teritorin Shqiptar?
 7. Cilat interesa e kërkonin që ish Kryetari i Bashkisë së qytetit të Korçës Niko Peleshi me rekumandimin e Greqisë lejoi varezat e ushtarëve grekë në qytetin e Korçës ?Ç’farë simbolizon varezat e ushtarëve pushtuesve grekë tokë shqiptare apo piramidat greke në teritorin Shqiptar?
 8. Si nuk u bë një herë i gjallë ish Kryetari i Bashkisë së qytetit të Korçës Niko Peleshi të kundërshtojë të dënojë veprimin e ish konsullit grek Ikonomu ku në tryezë në prezencë

të tijë deklaron : “Korça është Greqi, qytetarët e saj janë çliruar nga ushtarët grekë 70 vjet më parë” ndërsa tradhëtari agjenti i grekut Niko Peleshi duartroket .Për cilat interesa punon Niko Peleshi për interesat e Shqipërisë apo për INTERESAT E GREQISË?

 1. Cilat interesa e kërkonin që ish Kryetari i Bashkisë së qytetit të Korçës Niko Peleshi që për vepra të shumta …..antishqiptare në favor të Greqisë ndërsa Edi Rama me rekumandimin e Greqisë e emëron zëvënëdës kryeministër midis shumë shërbimeve greke me urdhërin tradhëtarit Niko Peleshi në mëngjesin e 11 gushtit 2012 shkatroi Godinën që u ngrit Flamuri në Korçë bashkë me Monumentin muze të patriotit të madh Themistokli Gërmenji?
 2. Ç’farë e shtyu Niko Peleshin që në një nga vendimet e Këshillit të Ministrave që mori nën drejtimin e zv.kryeministrit të Republikës së Shqipërisë që qeveria shqiptare vendosi të mbyllë Konsullatën e Përgjithshme të Republikës së Shqipërisë në New York dhe funksionin e saj do ta kryejë një zyrë konsullore pranë misionit tonë në OKB? Luan Rukaj
 3. Si mund ti besohet posti i zëvëndëskryeministrit Niko Peleshit që mashtron hapur publikun shqiptar për diplomën e shkollës së lartë, duke fshehur edhe faktin se diploma e tij është e paligjshme? Sipas Peleshit, ai ka mbaruar studimet për elektronikë, por e fsheh me qëllim se shkollën e lartë e filloi dhe e mbaroi pas 11 vjetësh. Fillimi është viti 1989 dhe përfundimi 2001. Me ligjin e Arsimit të Lartë, shkolla duhet të përfundohej në një afat kohor jo më shumë së dyfishi i viteve të studimit. Pra, diploma e tij është thjesht e paligjshme.
 4. Cili nen apo ligj të jep të drejtën si kryetar Bashkie i qytetit të Korçës të jep të drejtën të përvetsosh pronën publike UIK? Ku e gjen të drejtën e përfitimit pa respektuar më parë pronarët e trojeve të uzinës 22.000 metra katrorë duke sajuar se kjo uzinë paska qenë e regjistruar në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit, ( QKR), si shoqëri aksionere “Korça 2008”, me aktivitet prodhues, përpunues etj, me punonjës, me sigurimet shoqërore?
 5. Si është e mundur që ZRPP lëshon çertifikatë pronësie edhe në emër të Bashkisë Korçë?Nëse do sundonte ligji a do ti shkonte ndërmëndje Niko Peleshit të bënte këto krime mashtrime manipulime si përfituesi direkt në aferat koruptive?
 6. Kush mund ta besojë se është rastësi dhe jo e qëllimshme vendosja e flamurit Kombëtar kokë poshtë në hyrje të ministrisës së Bujqsisë?
 7. Deklarata antishqiptare e radhës e tradhëtarit niko peleshi është deklaratë antishqiptare ndaj Kosovës dhe Kombit Shqiptar: Zëvendëskryeministri shqiptar Niko Peleleshi, i pyetur nga gazetarët më 24-10-2015 pas mbledhjes së Grupit parlamentar të Partisë Socialiste mbi situatën në Kosovë është shprehur :“Për ne Kosova nuk është një shtet si çdo shtet tjetër, por nga ana tjetër respektojmë dhe vendimmarrjen e Kosovës si shtet” . Luan Rukaj
 8. Cilat interesa e kërkonin që KRYETRADHËTAR I EDI RAMA i bëri presion prokurorisë të mbyllte dosjen e krimit të krimielit niko peleshi që skandali ishte evidentuar nga ana e Kontrollit të Lartë të Shtetit, i cili akuzoi ish-ministrin e Bujqësisë

niko peleshi me fakte se ka shkelur ligjin në lidhje me kimikatin Silicon Mix që ishte bllokuar nga AKU por me një udhër të ish-ministrit Niko Peleshi, bllokimi u hoq dhe u lejua shpërndarja duke krijuar probleme në bujqësi?

 1. Në 2018 tradhëtari edi rama në bazë të marëveshjes tradhëtare të radhës lejon dhe hap TV në gjuhën greke në Korçë,që synojnë aneksimin e Shqipërisë së jugut.Përse duhet gjuha greke në Korçë kur nuk ka minoritet grekë atje? Cilat janë pasojat integrimi apo asimilimi?
 2. Çfarë ju shtyn ju që keni ndërmarë një këtë veprimtari antikombëtare për të funizuar me ushqime kancerogjene dhe për të helmuar popullin shqiptar ? Mos vallë ky është misioni që keni ndërmarë nga Greqia ?Ju kanë dalë rrënjët në sipërfaqe për veprimtari antikombëtare.
 3. Rrugën e antishqiptarit Niko Peleshit e ndjek me vendosmëri antishqiptari tradhëtari kryetari i Bashkisë të Korçës Sotiraq Filo duke hequr Flamurin Kombëtar nga qëndra e qytetit të Korçës.A

ka tradhëti më të madhe se të heqësh flamurin Kombëtar ? Kush mund ta quajë se është rastësi dhe jo e qëllimtë?

 1. E KËRKOJNË INTERESAT E SHQIPËRISË të hiqet emri i rrugës kryeshovinistit grek :Kryepeshkopi Anastas Janullatos që është vendosur në qëndër të qytetit të Korçës nga Presidenti i Agjenturës Greke në qarkun e Korçës Niko Peleshi me rekumandim nga greku dhe të vendoset emri që ka patur : Kryengritje e Qershorit të Fan Nolit, dhe për gjithë këto vepra antishqiptare në seri antishqiptari tradhëtari Niko Peleshi dhe pasuesit të tijë Sotiraq Filo më e pakta është të varet në sheshin Skënderbej. Është mëse llogjike se këto janë vetëm maja e ajzbergut të tradhëtarit Niko Peleshi . Luan Rukaj

GREKU NUK LEJON TË FUTET ABETARE SHQIP NË GREQI ku sipas grekut transportim i abetareve shqip në Greqi përbën materiale propagandistike dhe cënim të marrëdhënieve mes dy vendeve. Ndërsa sipas grekut hapja e shkollave greke në Shqipëri pas 1990,hapja e Universitetit grek Polis në Tiranë,hapja e TV Grek në Korçë, instalimin e 4 TV toksorë grekë,ins

talimi i kryepeshkopit grek në krye të Kishës Ortodokse Shqiptare, lejimi i 12.000 varrezave të ushtarëve grekë pushtues në 5 qytete ,falje mbi 1.000 km katrorë hapsirë detare grekut,zhdukjen e emrit Çamëri nga tekstet shkollore shqiptare , kisha ortodokse me arkitekturë greke, shkrimi i historisë së Shqipërisë sipas orekseve të grekut , instalimi i mbi 550 firma greke në Shqipëri ku të gjitha këto dhe shumë si këto por në favor të grekut dhe sipas interesave të grekut i shërben forcimit të marrëdhënieve mes dy vendeve. Greku pasi ka marë kalanë nga brënda për të realizuar planet e tijë djallëzore në Shqipëri zbaton teorinë e shovinizmit : Bëni si thom unë por mos bënë si bëj unë. Luan Rukaj

KU ËSHTË NDRYSHIMI MIDIS MARRËVESHJES SË TRADHËTARIT AHMET ZOGU ME MARRËVESHJET TRADHËTARE NË SERI TË QEVERISË SHQIPTARE

ME QEVERINË GREKE ku që janë të gjitha marëveshjet janë në dëm të interesave Shqiptare dhe në favor të grekut dhe që kanë firmosur ministrat dhe kryeministrat e Shqipërisë më këto 32vjet?

Me këto favorizime që kryeministrat tradhëtarë të Shqipërisë për 32vjet i bëjnë grekut si do quhet qyteti i Korçës qytet Shqiptar apo qytet i asimiluar në grek?

Kisha me arkitekturë greke ,shkolla Greke omiros ku valvitet flamuri grek,varreza greke , konsullit grek Ikonomu ku në prezencë të kryetarit të bashkisë të Korçës deklaron :Korça shtë Greqi, TV në gjuhën greke ,hiqet flamuri Shqiptar në qëndrën e qytetit ………

Kush mund të thotë se ku është ndryshimi

midis një qyteti grek në Greqi nga qyteti i Korçës në Shqipëri ?

A nuk është pushtim ky i heshtur ndaj kombit shqiptar ?Ky pushtim është më i keq e më i zi se pushtimi ushtarak , sepse ky pushtim të asimilon , të gjunjëzon ,të poshtëron dhe të bën të jesh vasal tërë jetën , dhe pa krenari e dinjitet kombëtar.

Ky pushtim është më i zi , më i tmerrshëm , sepse armikun nuk e ke përballë , por armiku të është futur në të gjitha qelizat e trupit dhe në një moment të caktuar, të asilimon , të zbeh ndjenjën kombetare dhe në një ditë, e kupton veten se nuk je më ai popull , për të cilën ke qenë ndër shekuj .

A mund t realizonte këto plane djallzore greku pa marë më parë kalanë nga brenda? Pra armiku më i madh i shqiptarëve dihet që janë Liderët tradhëtarë të PD ,PS dhe LSi të cilët më marëveshje me njëti tjetrin kanë tradhëtuar qindra herë interesat e shqiptarëve kanë kryer qindra herë veprimtari antikombëtare .

Neve nuk na falet të lejojmë këta tradhëtarë që kanë dhënë prova duke tradhëtuar qindra herë interesat e shqiptarëve dhe Shqipërisë kanë kryer qindra herë veprimtari antikombëtare dhe kanë fuqi vendimarëse që kanë të ardhme të zezë për ne shqiptarët . Është për tu theksuar se brezave të ardhshëm do tu lëmë një barrë shumë të rrëndë.

Në çdo shtet të botës TRADHËTARËT E SHQIPËRISË SALI BERISHA EDI RAMA NIKO PELESHI SOTIRAQ FILO do ishte prangosur dhe dënuar pas hekurave me mijra herë me burgim të përjetshëm për këto dhe shumë shumë si këto veprimtari antikombëtare.

Një fjalë e urtë popullore thotë: ,, O balo, t

ë hëngërt tënja të keqen e ke brënda,,!

LITARI NË SHESHIN SKËNDERBEJ ËSHTË MË E PAKTA PËR TRADHËTARËT E SHQIPËRISË SALI BERISHA EDI RAMA NIKO PELESHI SOTIRAQ FILO. Ilmi Mancaj

Kush e llogarit ministrin Peleshi, ai merr vetem rrogen, realisht minister mbrojtje eshte z. Rama!

Kujt ja shet keto shifra z.Niko?(agronomnga profesioni). Mendon ai se qytetaret shqiptare jane nivelin e deputeteve te kuvendit?

Jo kurre, ne mes te qytetareve sot ka kapacitete qe te japin uje me bisht te luges.

Analiza juaj sa llogjike dhe e sakte, me shifrat “koke forta” duhet t’i dergohet kuvendit dhe qeverise dhe per dizinformim te publikut ministri Peleshi duhet, te pakten te jape doreheqjen! Ndryshe nje dite, kur s’do ta kete karriken, mund te dale edhe para drejtesise. Mufit Çeli

Sikur në një djepë janë tundur.

-Ç’dreq mikrobi keni marrë
S’ka ilaç për tu shëruar
Pse u bëtë kaq mëkatarë
Ç’do ditë më të djallëzuar.

Kur mendojmë se ndonjëherë
Këtu ka për të ndryshuar
Dalin plotë “çakej” të tjerë
Akoma më të tërbuar.

Pse bëhen kaq të uritur
Me të hipur në karrike
Pushtetar të babëzitur
Vila dhe në vëndet mike.

Këtu besimi ka humbur
Gëzimi ynë largë u tretë
Sikur në një djepë janë tundur
Të gjithë që vijnë në pushtet.

Vetëm brryla, poshtërsira
Miqë, armiqë me njeri ,tjetrin
Si përbindësha,egërsira
Si lugat që përpijnë detin.

Rrokullisen ditët, netët
Vitet e lodhur nga jeta
Grenxat,brumbujt,mbysin bletët
Jo në mjaltë,nuk ka pjesë bleta.

Dhe të rinjtë si të vjetrit
Kush më shumë për të ngrënë
Kërkojnë dhe pjesën e tjetrit
Harrojnë, të tyre do lënë

Po është firma peshë e vulës
Keni forcën e pushtetit
Shumica i bie culës
Të tjerë rrugëve të kurbetit.

Vidhni ,zhvatni pushtetar
Të pa ngopur ujqër, derra
E dini vetë “ustallarë”
Për qoka e për afera.

Ustallarë të ligësisë
Ku do shkoni kaq ngarkuar?
Do ketë orë të drejtësisë
Nuk keni për ti gëzuar.

Nga pasuria sytë veshur
Konkuroni njeri ,tjetrin
Vjen pashai i ri i qeshur
Kërkon të sfidojë të vjetrin.

Ngjyra,ngjyra dritat ndezët
Nëpër disko ,kabarera
Si gjarpër që gëlltit vezët
Me pisllëqe me afera.

Ju që kurë shtuat bollëkun
S’deshët Zotë e Perëndi
Ju filluat dhe pushtllëkun
E rendisni si lavdi .

Lërni ndjenjën e mallkuar
Hiqni dorë nga mëndësitë
Mos merrni me të dy duar
Ka dhe natë, s’ka vetëm ditë.

Zhvatëni,merrni sa më shumë
Ngrini vilat,gradaçelat
Kuajt do lahen në lumë
Në vaskë do hëngëllijnë pelat

Mos na ecni duke tundur
Hundëllinjë se keni fisë
Ju themi jeni të mundur
Ai kalë do t’ju gremisë

Pashallarë të rinjë,të vjetër
Ju që bëni dallavere
Për ju i hodha në letër
Ndaj lexoni herë pas here.

Mufit Çeli
04.07.2022
Zoti e bekoftë Shqipërinë dhe Shqipëtarët !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *