Home

Lajme

Qemal Zylo – Modeli i shembullit te qendreses dhe durimit per te gjithe qeniet njerezore.

No Comments Argëtim Histori

Sigurisht ky në foto është nder personat më të shquar të historisë amerikane e boterore dhe emri i tij është i njohur, por jo shumë e dinë perse. Me poshte pi shellim disa fakte:
Ai ka lindur në vitin 1809.
Në vitin 1816, në moshën 7-vjeçare, u detyrua të punonte sepse familja e tij ishte dëbuar.
Në 1818, ai humbi nënën.
Në 1828, ai humbi motrën.
Në 1831, ai hapi biznesin e tij të parë dhe falimentoi.
Në 1832, ai ishte kandidat në zgjedhjet legjislative dhe humbi.
Në 1833, ai mori para hua për të hapur një biznes tjetër dhe falimentoi përsëri.
Në 1835, ai takoi një grua të mrekullueshme. Bie në dashuri me të, ata fejohen dhe ajo vdes.
Në 1836, ai ka në një periudhë të errët të jetës së tij: bie në depresion të thellë.
Lëngon i shtrirë në shtrat për 6 muaj rresht. Por ai ngrihet. Ai ngrihet dhe në të njëjtin vit të 1836 ai kandidon në zgjedhjet legjislative dhe humbet përsëri.
Më 1840 u paraqit si elektor; ai humbi.
Në vitin 1842, ai takoi gruan me të cilën do ta ndante vetëm vdekja. Ata dashurohen, fejohen, martohen dhe bëjnë 4 fëmijë dhe humbasin 3 (tre).
Më 1843, ai ishte kandidat për në Kongres dhe humbi.
Në 1845, ai u shfaq përsëri në Kongres dhe humbi përsëri.
Në 1850, i vdes djali.
Në 1854, ai kandidoi për Senat dhe humbi.
Në 1856 kandidoi për zëvendëspresident, nuk mori as 100 vota.
Në ’58, ai kandidoi përsëri për Senat dhe humbi përsëri.
Dy vjet më pas në vitin 1860 ABRAHAM LINCOLN u zgjodh President i Shteteve të Bashkuara të Amerikës.
Ai u zgjodh për dy mandate (u vra në fillim të mandatit të dytë.) Ai ishte një nga Presidentët më të respektuar dhe me me ndikim në historinë e Shteteve të Bashkuara.


Pas heronjve gjithmonë duhen parë prapaskenat e mundimeve. Ky është një shembull i shkëlqyeshëm i motos Kurrë, Kurrë Mos u Dorëzo!

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *