Home

Lajme

NINA NANA

No Comments Argëtim Letersi

SHKRUAN ANNA HIDA
Gjuha shqipe është gjuha Pellazge- Etruske- Ilire… Në një shkrim që kam bërë mbi ninullat e vjetra shqiptare ninulla më e vjetër në botë del që është ajo shqiptare… Janë përpjekur dhe e kanë bërë greke disa studiues, edhe pse po kta studiues shkonin nëpër shëpitë arvanitase në greqi për të hulumtuar ninullat , dhe nuk shkoninnë ato greke… E kanë bërë ninullën më të vjetër rumune… danese , por kurrë studiuesit nuk u ulën të analizonin : Mo po nga vjen kjo fjalë”?Kushdo që ju thotë të kundërtën :që gjuha shqipe është gjuhë e mbledhur andej këndej, që gjuha shqipe nuk është Pellazge, që gjuha shqipe bëni vetëm ktë pyetje: Çdo të thotë “Ni-na nana”, në gjuhën tënde zotëri a zonjë… Askush në botë s’do dijë tjua shpjegojë sepse në asnjë gjuhë të botës ajo nuk përkthehet, sepse është fjala më e vjetër shqip – Ni nanën, -nije nanën, nigjo nanën, – dëgjo nanën në gjuhë standarte shqipe…. prandaj edhe kur ndonjë profesoruc shqiptar o opinionist i paguar ju kundërshton me përkthimet e shkrimeve të vjetra që po punoni, me librat që keni gjetur në shërbim të shqipes…mos ngurroni bëjani ktë pyetje… Nga vjen fjala Nina – Nana? Nëse do nisin të bëjnë dërr, lini bisedat mos u merni me t’a se nuk vlejnë të bashkëbisedojnë me ju, Nina- nana , është fjala kyç , është fjala që ne sapo lindim, por dhe të tjerë në botë kur lindin dëgjojnë nga goja e mamave tyre fjalën shqipe : NINA-NANA…

Burimi/Facebook/Fari Xharra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *