Home

Lajme

Mario Calivà – Gëzuar ditëlindjen Igli Tare.

No Comments Lajme Sport

“U largova nga Shqipëria në këmbë, pa dokumente, duke kaluar kufirin. Dëshira ishte të shkoja në Gjermani nuk më vjen turp për asgjë, prapa kësaj aventure ishte një ëndërr për tu realizuar dhe jam shumë krenar për rrugën që kam ardhur.
Kur të arrini atje ju propozoni ekipeve të më bëjnë audicion. Ludwigshafen më dha mundësinë. Oferta ishte: “Paradite punon kopshtar dhe pasdite vjen për të luajtur. ”
Ti the po menjëherë.
Një ditë, një koleg më goditi në këmbë me një sharrë, mori gati tre milimetra kockë.
Në jetë kam qenë shumë i bekuar.
Unë mendoj se vetëm një president i çmendur si Lotito mund të më bënte drejtor sportiv. Ai pa gjëra që unë nuk i kisha parë vetë.
Muaj më vonë, Lotito më shpjegoi pse më kishte zgjedhur: “Ti flet gjashtë gjuhë, njeh futbollin e huaj, je jashtë mjedisit romak dhe nga keqdashja e futbollit italian. “
si të gërmoj talentet? Nuk kam vëzhgues: Nuk më pëlqen të punoj shumë. Kam një bashkëpunëtor për të dhënat, një që përgatit klipe lojtarësh për mua, një për analizimin e kundërshtarëve. Dhe pastaj raportet e shumë miqve nëpër botë.
Kërcënimet e marra? Po, shumë: edhe në vdekje.
Letrat, telefonatat, tekstet dhe tre karta celulari të ndryshuara: numri im përfundoi në internet, dhe e di kush e futi.
Në këto dhjetë vjet vdiq diçka nga unë por unë jam i tillë, nuk dorëzohem.
Tani sfida ime është të mos i ndaloj tifozët të protestojnë për Lotiton, kjo është pasojë. Ta bëj këtë shesh të rritet është sfida ime e vërtetë.
Jo për të ndryshuar sistemin ultras, por për të gjetur një mënyrë për të ecur përpara së bashku me ultrasit”.
Një lojtar i mirë më parë.
Një menaxher shumë i mirë në atë.
Gëzuar ditëlindjen Igli Tare.
Burimi: Gazeta sportive.

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *