Home

Lajme

Abdi Përgjegja – “Çeta e Profetëve”

No Comments Argëtim Letersi

Për Miket dhe Miqt e mi të rinj kryesisht.

“Çeta e Profetëve”

“Zoti,nuk i dëgjon ata që i luten n’gjuhë t’huaj”.
Jo rastësisht i dha gjuhën cdo kombi n’këtë Botë,
Secili të flase gjuhën e tij, i lirë e t’mos vuaj,
se Zoti nga “fëtyrëngjyra” njerëzit s’i njeh dot.

Katërqind e ca vjetë kur u thanë këto fjalë
u shqiptuan nga Shqiptari në Shqiptarisht.
E po kaq vjetë të huajt kurrë nuk janë ndalë,
Gjuhës së amël Shqipe t’i venë ndonjë bisht.

Katërqind e njëzet e nëntë vjetë kanë kaluar,
kur Gurabardhësi i Matit foli me zë Hyjnor.
Ne gjuhë të huaj kurrë zoti s’ka me kuptuar,
Se në listën e gjuhëve,Arbnoren ka të parë.

Nga gjithë gjuhët e Botës lutjet na i mësuan,
në qindra vjetë provuam e ju lutëm Zotit.
Dhe pas kaq shumë vjetesh “gja” s’kuptuam,
e të gjitha lutjet Tona shkonin drejt kotit.

Asgja s’ka ndryshuar mjerisht pas kaq vjetësh,
e tre “B” ve të mëdha ju drejtohem në agoni.
Bashkë me Buzukun,formoni “Çetë Profetësh”
të lutemi në Shqip ndoshta Zoti ka me na ndi..!

Miku Artit.19 tetor ’13.

Burimi/FacebookAutori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *