Home

Lajme

Referendumi

No Comments Lajme Opinion

Të Nderuar Qytetar që e doni vet veten dhe pjellën Tuaj; bojkotoni Çdo zgjedhje paraardhëse. Kërkoni Referendum ; është e vetmja rrugë që bën ndryshimin e sistemit të zgjedhjes së elementit për të qeverisur drejtë, dhe për një demokraci Të vërtet. Mos u mashtroni me fjalime Të bukura, nga Politikanët që premtojnë për zgjedhje Të lira

Referendumi është shpresa që premton një jetë më të Mirë për këdo individ, pavarsisht ngjyrave politike, dhe i kujt rangu është. Në librin e Tij Z. Satrit Selmanaj “Shteti I Popullit pa Parti “; shprehet: “asgjë nuk vlen, asgjë! Sa vlen ekzistenca e shtetit të zgjedhur nga Sovrani, që Të bëjë Çdo gjë zap, një shtet për Ne jo për maskarenjt……”

Referendumin e kërkon pjesa intelektuale më vitale e një shoqërie që kërkon emancipimin e Saj; nuk kërkon pushtet për pushtet për Të sunduar. Për kundrazi; kërkon prosperitet, liri dhe demokraci. Nuk kërkon shtet Të përbër nga partit pa demokraci, dhe pse flasin shumë për Këtë të fundit.

Referendumi sjell arsimin e munguar falas. Studenti këto 32 vjet ka mësuar si Të gjej rrugën e LEKIZMIT; në Librin që tham më sipër, autori Selmanaj e spjegon shkëlqyeshëm, termin e “LEKIZMIT. “Sudentat kanë studiuar pa menduar, dhe kanë menduar pa studiuar, sepse i ka penguar LEKIZMI. Dhe kjo është një rrezik I Madh” thotë përsëri Z. Astrit Selmanaj.

Referendumi! Ka për qëllim “Të bëjë shtetin kapitalistin më Të madh, dhe ka për ushtar dhe për aksioner popullin e tij”, është përsëri e thën nga Z. Astrit Selmanaj. Pêrsëri Të dashur lexues s’po na ndahet Z. Astrit. Në Librin I Tij me titull ; “Shteti I Popullit pa Parti “ ka rreth 420 faqe. Brenda! Janë hedhur mendime filozofike si ndërtohet një shtet kapitalist. Ai thotë : “kapitalisti më i madh është shteti dhe ka për ortak qytetarin kapitalist.” Prap Z. Astrit na del kur thotë: ka dy Shqipëri, një Të varfër e një Të pasur……Referendumi i pret udhën oligarkve që Janë një pakic mashtruese tip Fatmir Mediu (Gërdeci) që ende rri si kukuth në Kuvendin e shqipëris. Referendumi shpëton popullin nga varfëria, shpëton Rinin e pafajshme nga droga dhe ikien e Saj jasht vendlindjes, dhe Nga Familja për një jetë më të Mirë.

Referendumi lehtson Shtetin duke e bërë Të pasur me shtetzimin e RESURSEVE NATYRORE, nuk mbahet me taksa por me burimet që sjellin këto Resurse natyrore. Bëhet shtet KAPITALIS. Termin kapitalist e shfrytzon politika për ta paraqitur si Të “egër” është vëtet I tillë. Por kur është shteti kapitalisti I Madh, ky term nuk është më i frkshëm.

Derguar nga Frederik Ruco per botim ne median tone !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *