Home

Lajme

Nora Malaj – Para se te bini per te fjetur po ju jap disa thenie që është mire t’i keni ne vemendjen tuaj .

No Comments Argëtim Kuriozitet

“ Pi ujë nga burimi ku pinë kuajt. Kali nuk pi kurrë ujë të keq.
Vendose shtratin atje ku fle macja .
Ha frutat që janë prekur nga krimbi.
Zgjidh pa frikë kërpudhat në të cilat ulen insektet.
Mbill pemë aty ku gërmon urithi.
Ndërto shtëpinë aty ku ulet gjarpri për t’u ngrohur.
Gërmo për burim aty ku zogjtë fshihen nga nxehtësia.
Shko të flesh dhe zgjohu në të njëjtën kohë me zogjtë – do të korrësh të gjitha kokrrat e arta të ditëve.
Ha më shumë jeshile – do të kesh këmbë të forta dhe zemër rezistente, si qëniet e pyllit.
Noto shpesh dhe do të ndihesh në tokë si peshqit në ujë.
Shiko qiellin sa më shpesh të jetë e mundur dhe mendimet tuaja do të bëhen të lehta dhe të qarta.
Ji shumë i qetë, fol pak.
Heshtja do të vijë në zemrën tënde dhe shpirti yt do të jetë i qetë dhe plot paqe”.
Jane marre nga Shen – Serafim i Sarov

Burimi/Facebook

V:O – Fotoja ilustruese eshte vene nga Redaksia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *