Home

Lajme

Rudi Berisha – DISA PIKA LOTI

No Comments Argëtim Letersi

Natën i flas hënës së bardhë
I flas për veti e ditët e mia
Për ato ditë që i jetoj i thyer
Në grimca të vogla atomi

Tokës i dhuroj një dhuratë
Disa pika loti e ca pika gjak
Të trupit tim të bardhë si bora
Të syve të mi të kaltër si qielli

Kur mëngjesi të përqafoj natën
Shtrati im lëkundet nga dallgët
Nga gjumi me zgjon zilja e orës
Unë kisha qenë i zhytur në ëndërr

Zgjohem dhe i çeli sytë e mi të kaltër
Në mur shikoj portretin tënd e dashur
Në fytyrën tënd të kthyer në heshtje
Nëpër faqet tua i shoh disa pika loti

Ngritëm në këmbë e eci drejt teje
Aty me dorën time t’i fshi lotët tu
Muri ishte i përshkruar me tortura
I rrënuar nga dhimbjet e mia për ty

––––– Vargje nga Rudi Berisha –––––
Dardani, 29 gusht 2022

Burimi/Facebook/Autori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *