Home

Lajme

Rudi Berisha – KU MBETËN VERPRAT E BARDHA?

No Comments Argëtim Letersi

Si lulet që jetojnë vetëm për një sezon
Ashtu ikën bashkë me pranverën ca njerëz
Ku drita e tyre është vetën një hije në tokë
Ku nesër dhe hija e vet ata do t’i mposht

Bëjnë rrugë të gjata e nuk ndalen kurrë
Pa qëllime e nuk kanë fare vizion në jetë
Janë sikur rriqrat që shfaqen atje në Malishevë
Që ngadalë të futen në mish e gjakun ta pinë

Stuhia do t’i mposhtë rrugët e tyre të ndyra
Fjalët dhe veprimet e tyre të pabesë në kohë
Ca dhe toka kërkon që të ketë leje t’i përpi brenda
Mos t’i lejoj që këmba e tyre të shkel mbi dhé

Por Zoti është i mëshirshëm dhe i duron t’ tillët
Mos vallë një ditë të marrin rrugën e përmirësimit
Të kërkojnë falje për veprimet e tyre djallëzore në tokë
Ndoshta do bëhet njerëz të mirë e bëjnë vepra të bardha

Koha është e njëjtë por edukata njerëzore ka ndërruar
Në vend të mirësisë sot ca të shërbejnë gota me helm
Në vend të dashurisë të dhurojnë shpatën me gjak trupi
Ku mbeten veprat e bardhë pse dinjiteti njerëzor humbi

––––– Vargje nga Rudi Berisha –––––
Dardani, 29 gusht 2022

Burimi/Facebook/Autori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *