Home

Lajme

Poezi nga Leonardo Nika

No Comments Argëtim Letersi

(Poezi)
(Titulli).. (Për yllin e perendisë)
“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
Përsëri poezi për yllin e perendisë
Që po i jep dritë shqipërisë
Me vargjet e saj të poezisë
Me shpirtin e saj të mirësisë
“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
Pena e saj nuk ndalon
Armiqtë e kombit po i shkatërron
Atdhetarizmin e ka në gjak
Duhet t’ja themi mos ti hymë hak
“””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””‘
Është e vajzë e dashur që fal ngrohtësi
Kështu e ka krijuar kjo perendi
Sytë e saj shkëlqejnë si hëna
Siç e ka bërë Baba dhe nëna
“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
Shpirti i saj shkëlqen si ari
Ja kemi thënë ka gjak shqipëtari
Për atdheun sytë i lotojnë
Ah mjer ata që s’e kuptojnë
“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
Prindërit e saj e kanë edukuar
Atdheun shumë për ta dashuruar
Është toka jonë e bekuar
O zot i madh nuk ka të çmuar
“””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
Mos mendo s’e të kam harruar
Je një mike shumë e ç’muar
Ndaj ta shkrova këtë poezi
S’na lidh gjë me ata që kanë djallëzi
“””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
Dedikuar mikes dhe koleges sime poetës së talentuar nga Kavaja (Gresilda Rrugeja)
Autori i poezisë (Leonardo Nika) Sot me 9 gusht 2022.. Respekt dhe konsidertatë për familjen Rrugeja nga Kavaja zoti i rujtë

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *