Home

Lajme

Riza Muçaj – ÇKE QË QANË O MËMËDHE

No Comments Argëtim Letersi

Mëmëdhe ç’ke që qanë
Janë mbledh krajlet po më hanë
Si korba të zinjë janë derdhur
Trupin ma kanë prerë e zverdhur
Mëmëdhe, ÇKE QË RËNËKON
Çdo gjë që shoh më mungon
Politika, politikani
Më janë bërë si qen stani
I thonë ujkut, kopen çani
Lini për ne, kur ti hani
PSE MENDOE O MËMËDHE
Që të gjithë janë bërë pre
Dell, popull, mjergull dhe re
Shiten blihen, ndërrojnë fe
Mëmëdhe, PSE SPO NXIER ZË
E ca kohë e zdo të jem më
Do të më bjenë kombe të tjera
Kombin tim, nga do ma hedh era
Mëmëdhe, O ULURIM
Nuk të doli ty një trim
Nga mesjeta gjerë më sot
Nuk e pate ti një Zot
Të bashkoi TROJET pellazgiot
Kohë e gjat të torturoi
Perendia të mallkoi
Në Prëhër, mos kesh fëmi
Tu largofshin nji nga nji

Autori Riza Muçaj

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *