Home

Lajme

Riza Muçaj – LUIGJI DHE ARBENI

No Comments Argëtim Letersi

O Luigj shkodrani,
O Luigji press.
Ju fjalën mbani,
Shkodra vend me besë.
Ti linde si bari,
Që lind nënë vesë.
E nise i pari,
Me filxhan të kafes.
Zëri yt tingëllon,
Atje lart në Hon.
Maskën seç jua çjerr,
Mëndjen jua tërbon.
Në mes të Evropës,
Një fener i vogël.
Që i jep ushqim,
Të madh e të vogël.
O Arben danski,
Arben Mallakastra.
Tu dha dhe ty shansi,
Të ndërtosh ca ngastra.
Jo ngastra me grurë,
Po ngastra me letër.
Të ndërtosh një mur,
Në këtë kala të vjetër.
Luigji dhe Arbeni pres,
Jeni gjak shqipëtari.
Dy trendafila në ves,
Sa shumë er, ju vjen nektari.?!

Autori Riza Muçaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *