Home

Lajme

Xun Çetta – Edhe në Zvicër një gur memorial i cili tash një vit krimin na kujton

No Comments Aktualitet Lajme

Sot, përveq shumë angazhimeve tjera, muarrem pjesë në një vënje të gurit memorial për të cilin Komuna e Geuenesee-sës lejën na kishte dhënë që, për 10 vjet aty viktimën ta kujtojm më lutjet që krimi si ky, në Zvicër e askund tjetër të mos ndodh.
Tash një vit në po këtë vend, u shua jeta e të riut pa faj, ishte një krim i cili na tronditi dhe la pa mend, jo vetëm komunitetin Shqiptar por gjithë opinionin Zvicëran.
Sot këtu vëndosëm gurin memorial, bëm homazhe për Ardit Nikqin i cili sot një vit më parë ra viktimë pa faj dhe u lutëm për ligjet e Zvicrës që krimin ta ndeshkon. Zvicra është kjo e cila më këtë rast si raste tjera na bën ti besojm dhe ndihmojm që krimin kudo, bashkë ta luftojm.
U preht në paqe trupi i Ardit Nikqit tani në Kosovë ku atje i qetë pushon.
Geuenesee 09.09.2022
Xun Çetta

Mund të jetë një imazh i 1 person dhe ambiente të jashtme
Mund të jetë një imazh i 1 person, monument, ambiente të jashtme dhe teksti që thotë "Ruhe in Frieden, unser Engel! Pusho qetë, engjulli ynë! Geuensee Ardit Nikqi -25.09.2021"
Mund të jetë një imazh i 1 person dhe ambiente të jashtme
Mund të jetë një imazh i 2 persona, njerëz në këmbë dhe ambiente të jashtme
Mund të jetë një imazh i 5 persona, njerëz në këmbë, pemë dhe ambiente të jashtme
Mund të jetë një imazh i 10 persona, njerëz në këmbë, pemë dhe rrugë
Mund të jetë një imazh i 12 persona, njerëz në këmbë dhe ambiente të jashtme

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *