Home

Lajme

Xun Çetta -Aktivitetët më energji të pa shterrshme pozitive dhe humanitare, pa politikë, Mergata po i vazhdon

No Comments Kulture

Shoqata,, Syt kërkojn dritë“ nen udhëheqjën e kryetarës sajë të sukseshme zonjës Shqipe Kryeziu sot 10.09.2022, organizoj takimin ,,Gala Mbrëmjës“në Helbühl të Zvicrës në ora 18 ku pati muzikë, vallëzim, dhe VIDEO dokumentar mbi aktivitetët e Shoqatës ku na u prezentua nga kryetarja Kryeziu si dhe në fund, pati darkë të shoqëruar më specialiteti tradicionale siq është,, FLIJA“etj.
Qellimi i këtij organizimi siq na paralajmërohët në ftesë, është mbështetja e festivalit ,, Suhareka na bashkon“që do të mbahet për herë të parë në Kosovë më 15 dhe 16 tetor 2022, koncert ky i cili i kushtohët personave më aftësi të kufizuar ku perkrahja jonë financiare jo vetëm se është ndihmë për organizatorin por do të jetë një shtytje për ti bërë hapat e parë për festivalet madheshtore si ky në vendin tonë, Mergatë e kudo.
Prezent nga Kosova në këtë mbrëmje e cila bëri të na bashkoj ishin :
1-Kryetari i Komunës së Suharekës z. Bali Muharremi
2-Avokati i Popullit z. Naim Qelaj
3-Kryetari i forumit të Kosovës për aftësi të kufizuar z. Bujar Kadriu
4-Zëvendës Ambasadori i Konzullatës Në Bern si dhe
5-Dizajnerja Arta Suvenir e cila do të jetë sponzorja e artistëve dhe artiseve të,, Festivalit Suhareka na bashkon”sa u tha më lartë.
Gjatë kohës sa brenda po këndohej e vallëzohej, aty në hyrje nga jasht edhe po debatohej në rrethe të ngushta, kryesisht më duhan pirës.
Krejt në fund, vlenë ta falenderojm Organizatorën në krah të Shipës njëkohësisht moderatorën tashmë të mirënjohur zonjën Fatime Kalimashi e cila veqse udhëheqi dhe performoj në këtë drejtim, ajo edhe vallëzoj më të moshuar dhe të rinj.
Helbühl 10.09.2022
Xun Çetta

Mund të jetë një imazh i 13 persona, njerëz në këmbë dhe ambiente të brendshme
Mund të jetë një imazh i 11 persona, njerëz në këmbë dhe ambiente të brendshme
Mund të jetë një imazh i 8 persona, njerëz të ulur, njerëz në këmbë dhe ambiente të brendshme

Burimi/Facebook/Autori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *