Home

Lajme

Fadil Lushi – “KAM VENDOSUR TË HAP NJË DYQAN..,

No Comments Lajme Opinion

ME SEBEP!
MIKU IM I DASHUR!
“KAM VENDOSUR TË HAP NJË DYQAN..,
.., dhe mbi të do vë emrin e biznesit tim të vecantë: SHKRIME ME POROSI, POEZI, PROZË DHE PËRKTHIME LETRARE SIPAS DESHIRES TUAJ.
Lokali ku do zhvilloj zejen time të re eshte një ish WC private e qytetit e cila ka falimentuar dhe të zotët e saj ma shitën tepër lirë. Dikur aty kishin dhjerë burrat më në zë të qytetit dhe kishin urinuar pothuajse tërë komuniteti kurvëror i trevës rurale fqinjë. Në fillim nuk e kisha kuptuar dot mekanizmin e falimentimit të asaj WC-je gjigande aq të bujshme e të suksesshme për dekada me rradhë. Më vonë mësova arësyen e falimentimit të saj. Sigurisht jo për mungesë të lëndës së parë, por për një arësye më të fisme: pronarët e saj kishin hapur një muze me të dhjerat e njerëzve të shquar të qytetit ndër vite. Vizitoret paguanin ne varësi te relikteve që dëshironin të shihnin. Kishte aty për shëmbull mes kakërdhive të pushtetarëve lokalë edhe një copë të madhe, të tharrë dhe jokundërmuese, nga porcioni që kryeministri i vendit kish prodhuar mes shtërzimesh pas një darke të bollshme me homologun e tij nga vendi fqinj”
Ju lexues të mi pa “tarafe!” Unë besoj se nuk do “paragjykoni” shkrimin e mësipërm! Këtë paragraf nuk e ndërtova unë, e shkrojti artisti i tranzicionit, i nderuari Artan Gj. Hasani.

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *