Home

Lajme

Kostaq Papa – DITA E PARE E SHKOLLES

No Comments Aktualitet Lajme

Problemet e arsimit shqip jane te shumta.

Suksese!
Dhe pse Arsimi Shqiptar eshte ne ditet e tij te veshtira per arsye te problematikave te shumta qe ka, duhet te shpresojme se femijet shqiptare do ja dalin.
Mungesa e nje reforme serioze ne arsim larg partickave,e patronazhistave, largimi masiv i familjeve me femijet ne emigrim, braktisja dhe mungesat e shumta te nxenesve, infrastrukture e transport qe le per te deshiruar e rrezik aksidentesh per nxenesit, srtruktura orare dhe lendore qe nuk ndihmon mesim me te mire te gjuhes e kultures shqipe, mosdiferencimi diplomave dhe mesuesve qe punojne me shume nga te tjeret pjell e militantizmit, puna e paket reale me nxenesin e shume pune vetem per shkresat e dokumentet, etj jane arsye te forta qe rrezikojme mbarvajtjen dhe cilesine e arsimit baze e parauniversitar!
Pas 32 vjetesh e me shume vonese vihet ne zbatim projekti i Abetares se perbashket ne Shqiperi e Kosove, me gjasa dhe ne Maqedoni e krejt Trojet Veri-Lindore Shqiptare, eshte nje shprese.
Abetarja e Perbashket duhet te Aplikohet dhe ne Shkollat e Emigracionit dhe Diaspores dhe te gjenden metodat e teknikat qe Abetarja Shqipe te arrij kudo ku ka shqiptare qofte dhe nje i vetem! Tashme teknika dhe interneti e mundeson kete!

Gjithe nxenesve Shqiptare:
Fillim te mbare te vitit shkollor 2022-2023!
Suksese e te dilni faqebardhe !

KOSTAQ PAPA PhD
Perfaqesuesi Politik i Emigracionit Shqiptar
Deputet i Komisionit te Edukimit e Kultures Legjislaturen e 9.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *