Home

Lajme

Av Kujtim Cakrani – Kjo është situata sot në drejtësi.

No Comments Lajme Opinion

Funduriant e pushtetit që gjoja ju dhimset kompleksi partizani që e kanë marë pronarët legjitim.
Qënka kujtuar SPAK për të regjistruar një procedim penal për privatizimin e kompleksit partizani!
Para disa kohësh kallëzuam në SPAK vjedhjen e qindra hektarëve tokë me dokumenta të falsifikuara, dokumenta që ishin bërë pjesë e Arkivit Shtetit.
Kallëzimi u regjistrua dhe prokurori K. Braho pasi verifikoj dokumentat dhe personat që ishin përfshirë në futjen e këtyre dokumentave të falsifikuara në AQSH vendosi ta pushoj çështjen. Gjykata nuk e pranoj kërkesën por ktheu dosjen për hetim me detyrat përkatëse duke detyruar prokurorinë të kryente hetimet në formën e grupit të strukturuar kriminal etj.
Prokurori K. Braho e ankimojë vendimi e gjykatës shkallës parë sepse nuk donte të hetonte personat pasi ishin me lidhje politike dhe të fuqishëm.
Gjykata e apelit e pranoj kërkesën e prokurorit duke prishur vendimin e shkallës parë dhe e detyron atë të hetoj për falsifikim vetëm një person atë që posedonte dokumentat e falsifikuara, duke përjashtuar nga hetimi personat me lidhje politike.
Prokurori K. Braho vendos të shpall moskompetencën duke ja kaluar çështjen prokurorisë Tiranës.
Prokuroria e Tiranës pas 3 vjetësh hetime vërteton dokumentat e falsifikuara që janë futur në Arkiv të Shtetit, por drejtuesit e Arkivit Shtetit dhe personat përgjegjës nuk i merë nën hetim apo të pandehur por mer përsëri personin që posedonte apo!
Në këtë mënyrë Prokuroria Tiranës anashkalon personat përgjegjës sepse ata janë koka e krimit.
Kjo është situata sot në drejtësi.

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *