Home

Lajme

Genci Xhakaj – Udhëtimi

No Comments Argëtim Letersi

Sot në mëngjes hipa në një tren , gjej një vend të lirë dhe ulem.
Pak më vonë vjen konduktori për të parë biletat. Djali, në sediljet në të majtën time, nuk e ka. Thotë se ka shkuar deri tek i fundit ekonomia tij .., shkonte në punë, por tani nuk ia doli dot.
Nuk ka para në dorë, por vetëm një bankomat. Mundohet të paguaj me këtë, por nuk funksionon. Kontrollori është dashamirës, ​​por duhet ta paguajë një gjobë.
50 euro, të cilat djali mund t’i paguajë brenda një jave.
Atij i është thyer zemra por nuk ka alternativa dhe ndërsa inspektori fillon të caktojë gjobën, mendoj se shuma i përgjigjet të paktën një ditë pune të djalit (në rregull).
E pyes kontrollin : “Më falni, sa kushton bileta”. 15 euro thote ai udhëtim.
“Ok do ta paguaj”une i them
Djali më shikon dhe më thotë “Faleminderit”. Unë përgjigjem “asgje”.
“Praktikoni mirësinë rastësisht,” .
Nuk më vjen keq të tregoj për gjestin tim.
Çështja është tjetër: 15 euro nuk më ndryshojnë jetën, nuk ndryshojnë asgjë.
Dhe jo se 15 euro janë pak për mua, kanë një vlerë që e di mirë dhe une se s jam i pasur
Në këtë moment, megjithatë, ata kanë nevojë për shumë më tepër për atë djalë sesa për mua.
Dhe nuk më intereson çfarë pune bën, jetën e tij, historinë e tij.
Nuk duhet ta njoh për ta ndihmuar.
Ndjeva se ishte e drejtë dhe kështu bëra.
Ndoshta në të njëjtën mënyrë ai do të ndihmojë një të huaj nesër dhe një të huaj nesër, shpresoj se do të më ndihmojë nëse kam nevojë për të.
Sepse në fund të fundit, jeta është paksa si një udhëtim me tren.

Burimi/Facebook/Autori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *