Home

Këngëtar shqiptar

Mejrem – Aka. Majk

Majk (born Kastriot Rexha, November 27, 1990) is a Kosovar rapper, singer and songwriter. Majk first gained fame in 2005 as a member of the then Kosovo rap group TDS, with hit singles such as “Si Manekene” and “Mejrem”. After the group split and going on a short hiatus, Majk returned with a hit summer single featuring Albanian rapper Ghetto Geasy called “Sjena Mo”[1] in 2015.

Biografi

Majk ishte fillimisht një anëtar i grupit të Kosovës, TDS së bashku me reperin Onat. Grupi ka punuar me shumë këngëtarë dhe reperë të njohur të Kosovës si Nora Istrefi. Ata prodhuan tekste të tilla si “Si Manekene”, “Mejrem” dhe “Fillimi i Filmit”. Pas lëshimit të albumit të tyre të parë “17 Arsye”, grupi u nda në vitin 2009. [2] Dy anëtarët përkatës vazhduan në rrugët e tyre si rappers. [3]

Karriera e Majk ka qenë shumë e suksesshme me shumë bashkëpunime të suksesshme, përfshirë “Lufta Lirike” e Mc Kresha. Majk, i njohur më pas si Dr. Mic, ndryshoi emrin e tij dhe lëshoi ​​një të ri në vitin 2015 duke shfaqur CEO i Baba Stars dhe rapper Ghetto Geasy i quajtur “Sjena Mo” duke fituar mbi 39 milionë shikime në YouTube. [4] Në fund të vitit 2015 lëshoi ​​një këngë të re të quajtur “Dashni”, e cila nuk ishte vetëm për tonalitetin Maitre Gims të Majk, por edhe videoklip që tregon një dashuri të re për njëri-tjetrin, në të cilin djali i videoklipit shkon gjatësi të gjata, duke u përfshirë në krime të vogla, vetëm për të ndihmuar të dashurën e tij të kthehet në biznesin e pjekjes; në të cilën tregon dashurinë e tij ose “Dashni”. Kjo video mblodhi mbi 31 milionë shikime në YouTube.

Në verën e vitit 2016, Majk lëshoi ​​një tjetër hit single, përsëri me Ghetto Geasy të quajtur “Ajo” (“Ajo”) e cila fitoi 1 milion shikime brenda 24 orëve. Sot kjo video ka mbi 55 milionë shikime në YouTube.