Home

Këngëtar shqiptar

Tanya

Doruntina Shala (Lindur më 14 dhjetor,1996), e njohur edhe me emrin artistik Tayna, është këngëtare e njohur shqipëtare e cila bëri bujë në vitin 2018 me këngën ‘’Columbiana’’, në bashkpunim me Don Phenom. Ajo sot njihet edhe jashtë trojeve shqipëtare ku edhe kërkohet shumë edhe nëpër klube nate ne Gjermani, Zvicër etj. Ajo Tanimë ka 5 Këngë dhe është ne labelin e quajtur Friends Entertainment. Ajo vjen nga Prizreni dhe tani banonë në Prishtinë. Tani, tregu shqipëtarë u pasurua edhe me një talente tjetër e cila është njohur si reperja më e mirë shqiptare. Ajo para se të hynte në tregun shqipëtarë e publikoj videoklipin ‘’Thirri Krejt Shoqet/Wild Thoughts (Mashup)’’. Ajo poashtu këndoi edhe në festivalin më të madh në Kosovë te quajtur ‘’Sunny Hill’’ u cili u mbajt në Gusht të 2018, Ku performoi me këngët ‘’Columbiana’’ dhe ‘’Shqipe’’. Tayna sot është e shumëkërkuar nga klubet e natës, ndenjave rinore por edhe e festivaleve të medha. Ajo ka bashkëpunim edhe me një ndër artistët më të njohur dhe më të dashur shqipëtar, Ledri Vula. Ajo pohon se këngët dhe vija melodike e tyre bëhen nga vetë ajo. Tayna poashtu fitoi çmimin ‘’Perzonashi I vitit 2018’’ nga Prive, duke cilësuar si Çmimi I parë në karrierën e saj. Doruntina Shala këndon këngën e Beyonce-s ‘’Ring The Alarm’’ dhe këngën e Jhene Aiko‘’The Worst’’.