Home

Lajme

Selim Kurti – Vaksinat me mARN nuk mund ta ndryshojnë ADN-në tonë

No Comments Shendetesi

Alfredcakistet do te vazhdojne te zukatin si gjinkallat: panderprerë, dimer verë – per komplotin e madh te Iluminatit; “specialistet e mbaruar” te mjekesise alternative do vazhdojne te kendojne himnin e hudhres e te rakise; “ekspertet” e homeopatisë do ta ngrene edhe me lart kultin e qepes; mjeket popullore do te shpikin ndonje koktejl te ri barishtesh te egra qe ben mrekullira.
E megjithate, asgje dhe asnjehere – nga “profecite” e tyre – nuk do te permbushet dhe, siç eshte deshmuar çdo here tjeter, shpjegimi shkencor dhe mjekesia do ta thone fjalen e fundit.
Nderkohe qe alternativistët – te paskrupull deri ne marrezi – do te kene shpikur ndonje alibi “gjeniale” per deshtimin e tyre …
Ja shpjegimi shkencor: i qarte, i paekuivok, i studiuar e konfirmuar ne laboratoret e botes mbare, bindes.
Jane, se paku, dy arsye pse nuk mund te ndodhe modifikimi i gjenomes sone per shkak te pranise se mARNA-se virusale (injektuar nga vaksinat) ne qelize:

 1. “Vendi i punes” se mARN-se eshte citoplazma e qelizes, ndersa “mbreteresha” ADN gjendet ne fronin mbreteror brenda berthames, qe eshte e rrethuar – si keshtjellat mesjetare – me “mure” te fortifikuara, pra, prej nje membrane te dyfishte.
  mARN-ja nuk mundet te hyje ne berthame dhe ADN-ja qelizore dhe mARN-ja e vaksines nuk gjenden kurre bashke.
  Qe mARN-ja te mundej te modifikonte ADN-ne, do te duhej qe te ndodhte procesi qe quhet transkriptim (kopjim) i kundert, pra nga vargu me renditje te percaktuar i mARN-se te sintetizohej vargu perplotesues (komplementar) i ADN-se; me pas, ky varg te dyfishohej e kesisoj te lindte nje cADN, ose ADN komplementare.
  Mirepo, qe te ndodhe ky transkriptim atipik, nevojitet se s’ben nje enzime kyçe: transkriptaza reverse (e kundert). Njerezit – per fat – nuk e kane kete enzime, keshtu qe procesi thjesht nuk ndodh.
  E mbartin – fatkeqesisht – disa viruse, midis te cileve HIV-i i SIDA-s, por jo Coronaviruset ku ben pjese SARS-CoV-2.
  Viruset e familjes Coronaviridae permbajne ARN nje vargore te tipit “sens pozitive”.
  Çfare do te thote kjo?
  Kjo do te thote se mARN-ja sens pozitive e virusit SARS-CoV-2, pasi futet ne citoplazmen qelizore, fillon menjehere “zanatin” e vet: shprehjen e informacionit te saj gjenetik, pra kodifikimin e proteinave ne saje te translatimit ose perkthimit te ketij informacioni ne kahun “mARN —> proteine”.
  Ky lloj ARN-je nuk ka nevoje te transkriptohet mbrapsht, pra te kthehet ne ADN.
  mARN-ja e vaksinave ben te njejten gje: sapo mberrin ne citoplazme, fillon menjehere perkthimin ne proteinen virusale Spike (qe do te nxise imunitetin).
 2. Argumenti i dyte ka te beje me qendrueshmerine e molekules se ARN-se, pra me “jeten” e saj apo me kohezgjatjen e pranise se saj ne qelize.
  Ne rastin me te mire, nje molekule ARN-je nuk mund te mbijetoje per me shume se 10-14 dite, sepse i nenshtrohet shperberjes se pameshirshme te saj nga ana e enzimave te citoplazmes.
  Per shkak te perdorimit te acidit nukleik dhe jo te pjesezave te virusit apo proteinave te tij, vaksinat moderne qe perdorin mARN-ne, kane me pak komponente shtese, se sa vaksinat klasike.

Burimi/Facebook/Autori

Laidon Shapo – Lija e majmunëve mund te paraqitet si nje IST e zakonshme

No Comments Shendetesi

— Disa raste përfshijnë vetëm një lezion të vetëm gjenital, tregon seritë e mëdha shumëkombëshe
Shpesh, lija e majmunit mund të paraqitet si dhimbje anorektale ose si një lezion i vetëm gjenital dhe lehtësisht të keqdiagnostikohet si një infeksion seksualisht i transmetueshëm (IST), sipas autorëve të serisë më të madhe të rasteve ende të shpërthimit aktual ndërkombëtar.
Nga më shumë se 500 infeksione të diagnostikuara, kryesisht te meshkujt që kryejnë marrëdhënie seksuale me meshkuj (MSM), 95% u paraqitën me skuqje, 73% kishin lezione anogenitale dhe 41% kishin lezione mukozale, raportoi Chloe Orkin, MD, nga Universiteti Queen Mary.
Për më tepër, 15% e pacientëve kishin dhimbje anorektale dhe 10% u paraqitën me vetëm një lezion të vetëm të lëkurës në zonën gjenitale, sipas gjetjeve në New England Journal of Medicine.
“Përkufizimet aktuale ndërkombëtare të rasteve duhet të zgjerohen për të shtuar simptoma që nuk përfshihen aktualisht, të tilla si plagë në gojë, në mukozën anale dhe ulçera të vetme”, thote Orkin. “Këto simptoma të veçanta mund të jenë të rënda dhe kanë çuar në shtrime në spital, kështu që është e rëndësishme të bëhet një diagnozë.”
Prezantimet e ndryshme si lezione të lëkurës gjenitale të vetme dhe lezione në pëllëmbët dhe shputat mund të çojnë në diagnozë të gabuar si sifilizi dhe IST të tjera si herpesi, të cilat nga ana tjetër mund të vonojnë zbulimin, vunë në dukje studiuesit.
“Zgjerimi i përkufizimit të rastit do t’i ndihmojë mjekët të njohin më lehtë infeksionin dhe kështu të parandalojnë njerëzit që ta kalojnë atë,”.
Duke pasur parasysh kufizimet globale në furnizimin me vaksina dhe antivirale për këtë infeksion tropikal të nënfinancuar kronik, të neglizhuar, parandalimi mbetet një mjet kyç në kufizimin e përhapjes globale.

Burimi/Facebook/Autori

Musa Krasniqi – PARANDALIMI I KANCERIT TË QAFES SË MITRES

No Comments Shendetesi

Shkaktaret e kancerit të qafes së mitres janë human papilloma viruset (HPV). Ka shumë lloje të HPV-ve.
Shkaktaret indirekte të kancerit të qafes së mitres janë niveli jo i mirë institucional i shëndetësisë së një vendi duke filluar nga mjekësia familjare e deri të Ministria e Shëndetësisë së atij vendi dhe mos edukimi i drejt shëndetësor i popullates.
Si shkaktohet kanceri i qafes së mitres?
Infektimi me HPV virus nuk shkakton drejtpersedrejti kancerin e qafes së mitres.
HPV viruset se pari shkaktojnë ndryshime qelizore në mukozen (cipë e hollë) që mbulon qafen dhe fillimin e kanalit të qafes së mitres. Këto ndryshime qelizore nese nuk percillen e nuk trajtohen si duhet pas disa vitesh mund të kalojnë në kancer.
Ka disa shkallë/nivele të ndryshimëve qelizore para se ndryshimet qelizore të perparojnë në kancer:
ASCUS atypical squamous cells of undertrmined significance (ndryshime qelizore që nuk mund te typizohen definohen).
LSIL- low-grade squamous intraepithelial lesion (ndryshime të lehta qelizore).
ASCH – atypical squamous cells suspecous for HSIL (ndryshime që nuk mund të typizohen por që kanë elemente për dyshim në ndryshime të shkallës së lartë) .
HSIL – high-grade squamous intraepithelial lesion (ndryshime qelizore të shkallës së lartë).
CIS – carcinoma in situ ( ndryshime qelizore të shkallës më të lartë- të shkallës së fundit para se me kaluar në kancer).
Të gjitha këto ndyshime qelizore të më siperme nuk janë kancer por shkallë ndryshimesh qelizore parakanceroze që gjinden me mikroskopim të materialit qelizor të marrur me gërvishtjen në mukozen e qafes së mitres – Pap testit.
Të gjitha këto nivele ndryshimesh qelizore kërkojnë bërjen e kolposkopisë dhe biopsiave (pjesë të vogla indore) për analizë histologjike mikroskopike.
Pergjigjet mikroskopike nga biopsiat janë vendimtare se çfar vendimi duhet marrur për pacientet .
Këto janë mundësitë mikroskopike nga biopsitë: Cervical intraepithelial neoplasia – shkurtesa CIN.
CIN 1, CIN 2, CIN 3 dhe CIS.
As këto gjetje/pergjigje mikroskopike nuk janë kancer por gjendje/ndryshime indore parakanceroze.
CIN 1 shkallë e lehtë ndryshimesh parakanceroze.
CIN 2 shkallë e mesme ndryshimesh parakanceroze.
CIN 3 shkallë e lartë ndryshimesh parakanceroze.
CIS shkallë edhe më e lartë apo shkalla e fundit para se me kaluar në kancer.
Për shkallën e parë CIN 1 nuk ka nevojë për trajtim/konizim por për percjellje.
Për shkallën e dytë CIN 2 nese femra i ka kryer lindjet zakonisht preferohet trajtimi- konizimi.
Nese femra ka CIN 2 dhe nuk i ka kryer lindjet sidomos ato që ende nuk kanë asnjë lindje, mund të percillet 3 herë më kontroll kolposkopi, Pap test e biopsia, në çdo 4-5 muaj nga se një pjesë e shkalles se dytë e ndryshimëve terhiqen në shkallë të parë apo edhe në gjendje normale.
Shkalla e tretë CIN 3 dhe shkalla katërt dhe e fundit CIS kerkojnë trajtim- konizim.
Ka vende në botë që edhe pacientet me shkallë të tretë i mbajnë nën kontoll 1 vit para se me vendos për konizim. Është fjala për grupin e femrave që nuk kanë ende femijë.
Sa ka rëndësi që dora e gjinekologut në operacion të jet e sakt aq ka rëndësi që edhe syri i patologut në mikroskop të jet i sakt.
Pjesa e larguar/operuar gjatë konizimit dergohet të patologu për mikroskopi.
Patologu tregon a ka qenë operacioni i suksesëshëm apo jo.
6 muaj pas konizimit duhet të bëhet kontrolla me Pap test.
Ja vlenë të thuhet kështu, kirurgu pa patolog është “i vërbër”.
Si mund të parandalohet kanceri i qafes së mitres?
1) Me plane të perhershme kontrolluese programore të një vendi ku të gjitha femrave ju ofrohet në baza vullnetare kontolli – gërvishtja qelizore (Pap testi) dhe HPV testi në çdo 3 vjet duke filluar nga një mosh e caktuar. Mosha e fillimit me Pap gërvishtje ndryshon nga vendi në vend.
Barren kryesore të organizimit të këtyre kontrollave do të duhej ta kishin institutet patologjike kuptohet në bashkepunim me mjekësinë familjare dhe ate publike spitalore.
Se paku në çdo 500 000 banor çdo vend do të duhej ta këtë një Institut Patologjik.
Pra Kosova se paku do të duhej ti kishte 3-4 institute patologjike ndersa Shqipëria se paku dyfishin. E Maqedonia ?
2) Përnjejtësimi/standardizimi i trajtimit dhe percjelljes së ndryshimeve parakanceroze në shkallë kombëtare.
3) Edukimi i popullates në mënyrë të drejt.
4) Puna ekipore e profesionistëve mjekësor dhe
5) Vaksinimi i femrave kundër HPV virusëve.
Në shumë vende ka filluar edhe vaksinimi i mëshkujve.
Janë të shpeshta pyetjet që me viejnë edhe për këtë lëmi. Kjo dhe është arsyeja e këtij publikimi. Shpresoj që shkrimi të jet i dobishëm për shumëkend.
Dr Musa Krasniqi, gjinekolog spitalor në DK.

Burimi/Facebook/Autori

Qendra “Dyert e Jetës” me drejtorin ekzekutiv Dr. Bernard PROGNI, në bashkëpunim me Föreningen SAB, Suedi , dhe Bashkinë Divjakë , hapi “Dyert e bamirësisë”.

No Comments Shendetesi

Përfituesit e këtij Programi Shëndetësor në zonat Rurale të Shqipërisë, këtë rast ishin banorët e Bashkisë Divjakë .
Sot ky komunitet në nevojë dhe larg mundësive për të marrë shërbimet e nevojshme në specialitete për shëndetin e tyre, Qendra “Dyert e Jetës” hapi dyert e bamirësisë, duke ju ofruar shërbime mjekësore falas , pacientë të grupmoshave të ndryshme të shtresave në nevojë, në disa specialitete si:
Patologji
Eko abdominale
Kontrolli i grave – Vizita obstetrik-gjinekologjike.
Përfituesit, çdo moshë e komunitetit të kësaj Bashkie për të kuruar shëndetin e tyre nga pamundësia ekonomike!
Gjatë këtij aktiviteti që u zhvillua sot nga specialistët e qendrës “Dyert e Jetës” gjatë kontrollove mjekësore, u ndoq një metodë tejet profesionale në ofrimin e shërbimeve të ndryshme mjekësore.
Falenderojmë kryetarin e bashkisë Z. Fredi Kokoneshi si dhe të gjitha strukturat e bashkisë e njësive Administrative për angazhimin në këtë aktivitet mjeksorë edhe nënkryetarin e Bashkisë Divjakë Z. Avdi Snalla për gatishmërinë e treguar dhe informimin e komunitetit të kësaj Bashkie në veçanti komunitetin e njësisë administrative Grabian.
Falenderojm dhe doktor Bernardin , i cili nuk është emër i pa njohur për bashkinë e Divjakës . Falë vullnetit të tijë , shumë familje në nevojë kanë marrë një suport shumë të madh nga vetë Bernardi në disa njësi Administrative të Divjakës .
Së bashku për një të ardhme më të mirë; për një shëndet të plotë dhe gatishmëri për çdo nevojë komunitare.
Ju faleminderit!

Mund të jetë një imazh i 10 persona dhe njerëz në këmbë
Mund të jetë një imazh i 3 persona, njerëz në këmbë dhe ambiente të brendshme

Burimi/Facebook/Bashkia Divjake

Dr.Bernard PROGNI – Bashkarisht në këtë mision fisnik.

No Comments Shendetesi

Sot u pritëm ngrohtë nga Presidenti Kombëtar i Caritas Albania, dhe njëkohësisht Arqipeshkvi Shkodër-Pult, Imzot Angelo MASSAFRA, në Shkodër.
Nga kureshtja e Imzot Angelos pasi kishte lexuar artikullin e publikuar për qendrën Dyert e Jetës nga Gazeta Prestigjoze “L’OSSERVATORE ROMANO”, Vatikan, ITALI 🇮🇹, shprehu dëshirën e mirë për të na pritur në një takim pranë Arqipeshkvisë Shkodër-Pult, duke na falenderuar për punën e palodhur fisnike e humane të qendrës, si dhe mundësitë e krijimit të sinergjive për bashkëpunime potenciale të përbashkëta për komunitetet në nevojë nga zonat rurale të Shqipërisë.
Në shenjë respekti dhe nderimi, u shkëmbyen në mënyrë simbolike , “Darka e Fundit e 12 Apostujve” dhe Libri “Përmbledhje e Doktrinës Shoqërore të Kishës”.
Për popullsinë e margjinalizuar, e ardhmja e punës së përbashkët, ofron mundësi për fuqizimin social, ekonomik dhe atë të drejtësisë, të cilat janë pjesë e rëndësishme integrale për ndërtimin e qëndrueshmërisë dhe reduktimin e dallimeve në të ardhmen.
U diskutuan nevojat e mundshme të grupeve të margjinalizuara, duke përfshirë: faktorët mbrojtës, çështjet e shëndetit fizik, mendor dhe emocional, nevojat imediate për kujdes dhe gjithëpërfshirje.
Këto përfshijnë çështje strukturore të tilla si hendeku socio-ekonomik.
Për t’u dhënë mundësi të barabarta shtresave të grupeve të margjinalizuara, për të drejtë të barabartë përfshirjeje në arsim, shëndetësi dhe në punë.
Margjinalizimi prek shoqërinë duke e bërë atë një vend më pak të barabartë, të qëndrueshëm dhe të dëshirueshëm për të jetuar. Duke përjashtuar efektivisht disa njerëz nga shoqëria, ne të gjithë jemi të privuar nga puna, talenti, mendimet dhe kultura që ata mund të ndajnë me ne.
Faleminderit.
Bashkarisht në këtë mision fisnik.
Përzemërsisht,
Dr. Bernard PROGNI
Drejtor Ekzekutiv
Qendra “Dyert e Jetës”, Shqipëri

Mund të jetë një imazh i 1 person dhe ambiente të brendshme
Mund të jetë një imazh i 3 persona, mjekër, njerëz në këmbë dhe ambiente të brendshme

Burimi/Facebook/Qendra “Dyert e Jetës”

Fari Xh Xhara – Si e solli lijen Beogradi në Gjakovë , 1972

No Comments Shendetesi

Shkruan: Fahri Xharra
Variola në Gjakovë! Viti 1972, kur Kosova dhe posaçërisht Gjakova e pësuan një izolim të madh. Një izolim të imponuar nga një sëmundje ngjitëse vdekje prurëse Lija ( Variola Vera) .Nga një sëmundje e cila (ishte pjesë e një loje të rrezikshme që bëhej me qëllime të caktuara nga zyrat që merreshin me shkatërrimin apo zhvendosjen e popujve, aty ku binte kufiri në mes të dy borërave)
Epidemija počela u Đakovici ( Epidemia filloi në Gjakovë) ,. Pse mu në Gjakovë ?
Variola në Gjakovë
E tëra filloi në Kosovë, kur shqiptari , Ibrahim Hoti nga Gjakova, kthehej nga haxhillëku prej Mekës- i kujtohet prof.dr. Svetomir Samargjiçit, atëherë mjek i ri ( S media ,10.03.2012) ,sot profeso i epidemiologjisë ne Fakultetin e Mjeksisë në Mitrovicë)…
Kronologjia :
16 ,Shkurt 1972 – Ibrahim Hoti kthehet ne shtëpinë e tij në Gjakovë dhe ndihej keq
21, Shkurt – Latif Musa vjen në Gjakovë,
3 ,Mars Latif Musa sëmuret ,por kurrkush nuk e di se prej ç kafit ( ? fxh)
9, Mars Latif Musa ,dërgohet së pari në një spital të Çaçakut ( Serbi) ,pastaj në Beograd. Më vonë u kuptua se ai e kishte Lijen ( Variola Veren).
10, Mars , latif Musa vdes nga gjakderdhjet e brendshme.
22,Mars – doktorët më në fund e kuptuan që filloi një epidemi. ( pas 12 ditësh)
Muaji Prill -.Epidemia shpallet zyrtarisht dhe fillon vaksinimi gjithëpërfshirës. Eksperti më i madh në botë i Variola Veres , Donald Henderson vjen në vizitë
Maj 1972- Mbaron epidemia, të infektuar 175 vetë dhe 35 të vdekur. ( Telegraf,18.03,12)
”Ibrahim Hoti dhe 12 haxhinj të tjerë ishin edhe 5 ditë tjera në Irak . Edhe pse e dinin që atje ka raste të Varioles.Kur u kthye nga Qabeja i kishte do shenja të sëmundjes , edhe pse dy muaj më herët ishte vaksinuar. Nuk dihet se sa njerëz janë infektuar nga ai (S Media)”
I sëmuri nga variola , peshqesh i luftës biologjike ndaj Gjakovës
Profesori Samargjiç thoshte se në muaj e ardhshëm u zvogëlua ndjeshëm numri i të sëmurëve, dhe shteti e dha urdhrin që të ndërprite shtetrrethimi për Gjakovën për shkak se afrohej sezoni turistik. Kroacia bënte presion të madh ,që të mos përhapej lajmi në Europë, për shkak të turizmit bregdetar kroat. Ne nuk e dinim kanë përfunduar me komplikime ,por pastaj filloi dyshimi se mos po luanin me ne.( ”meqenëse nuk arritën të krijojnë ‘njeriun e ri’ në këtë anë, i cili do të ishte i së ardhmes dhe si i tillë nuk do të kishte mendim të vetin, nuk do të kishte të kaluar, me një energji të pashtershme një ditë sjelljet e tij të mos shfaqeshin si pjesë e veprimit dhe e të menduarit sipas urdhërave” fxh)

Burimi/Facebook/Autori

Shqipetaret ne Bote ne ndihme: Zysh Ina Kasimati

No Comments Shendetesi

Mesuese Ina Kasimati eshte diagnostikuar me kancerin e gjirit i cili eshte perhapur edhe ne organe te tjera. Kerkohet qe ne te bashkohemi te gjithe bashke dhe ti qendrojme prane nje mesuse shembullore , nene te shkelqyer dhe kontributore e madhe e Shoqates se grave ne Shqiperi. Ines i duhet urgjent operacion jashte vendit per te shpetuar jeten e saj dhe te kthehet ne shtepi tek femijet dhe ne klase tek nxenesit qe e presin me padurim. Ina nuk eshte vetem. Ne te gjithe Shqipetaret kudo ne Bote do japim kontributin tone duke dhuruar, dhe duke e shperndare kete link sa me shpejt dhe tek sa me shume familje. Ina ka dhene shume per te gjithe brezat ne vite. Sot eshte dita qe ne te shprehim mirenjohjen tone ndaj kontributit te saj te dhene ne Shoqerine Shqipetare. FONDET DO NISEN DIREKT TEK INA KASIMATI DHE DO POSTOHET KETU CDO PROCES.

Professor Ina Kasimati was recently diagnosed with breast cancer. Unfortunately, cancer has spread to other organs and it is necessary that she needs immediate surgery done outside of Albania. She needs help with funds to pay the medical bills immediately in order to save her life. She is a sweet soul, an excellent teacher, and a wonderful mother. She is a great asset to the Albanian community and has helped so many women in her life. Today is the day that we are here for INA to fight cancer together. Ina is not alone, we are all there with you. Please help us by donating and sharing this link as much as you can. Surgery needs to be done as soon as possible and your help is greatly appreciated.
FUNDS WILL BE SEND DIRECTLY INA KASIMATI AND PROGRESS WILL BE POSTED HERE.

THANK YOU.
Dr. Briseida Xhelaj

Kliko ketu per te ndihmuar mesuese Ina Kazimatin :

https://www.gofundme.com/f/shqipetaret-ne-bote-ne-ndihm-zysh-ina-kasimati?fbclid=IwAR1zoaJXh_eBaqEMv9MbSP7FF9nl9fNyh_XialGGAaeKiwXSUSN3oCYy4jY

Ekskluzive/ Aktivizohen mjekët shqiptarë nga Evropa për t’i dalë në ndihmë ukrainasve!

No Comments Shendetesi

Një numër jo i vogël i mjekëve shqiptarë nga diaspora kanë shprehur gatishmëri për t’iu dalë në ndihmë ukrainasve, qoftë me kontrolle mjekësore, por edhe psikologjike.

Në një intervistë ekskluzive për albora.ch, udhëheqësja e Federatës së Mjekëve Shqiptarë në Evropë, Dr. Aurora Dollenberg dha më shumë detaje rreth kësaj iniciative.

“Federata e Mjekëve Shqiptarë në Evropë që unë e drejtoj, është e angazhuar intensivisht në këto momente që të ndihmojë viktimat e pafajshme të luftës në Ukrainë. Ne po mendojmë që t’i ndihmojmë vendit në krizë shëndetësore dhe ekonomike, duke kontribuuar me dy rrugë: Së pari duke ofruar mjekë të federatës numri i të cilëve shkon direkt në 10, në pikën kufitare të Ukrainës: siç është Polonia, Hungaria dhe Çekia, të cilët janë ofruar që vullnetarisht të japin vizita falas dhe të ndihmojnë të arratisurit e luftës. Rruga numër dy është duke mbledhur fonde monetare të cilat përmes kryqit të kuq ndërkombëtar do t’i dërgohen Ukrainës”, tha ajo.

Në vendet kufitare me Ukrainën, humaniteti i mjekëve shqiptarë për tu dalë në ndihmë të arratisurve nëpër kampe është për tu vlerësuar. Sipas Dollenberg kontributi përfshin shërbim një, ose dy javor.

“Edhe mjekë të tjerë të federatës që vijnë nga vendet e ndryshme të BE-së kanë shprehur dëshirën që të kontribuojnë me një shërbim maksimal një ose dy javor në vendet kufitare me Ukrainën. Jemi duke e bërë të ditur edhe strategjinë se si këta mjekë do të mund të punojnë në vendet e nevojës ku ka kampe të të arratisurve dhe ku nevoja për kontrolle qoftë mjekësore apo psikologjike është e lartë”, tha Dollenberg.

Po për këtë qëllim, dy ditë më parë në Kopenhagen të Danimarkës, u mbajt një konferencë e Federatës Mjekët Shqiptarë Evropë, ku morën pjesë një numër i madh i mjekëve nga shumë qytete të ndryshme evropiane dhe nga Danimarka.

Burimi/albora.ch/

Teona Bushati – Ky vend ka gra te mrekullueshme, me shpirt te bukur e me shume kapacitete.

No Comments Shendetesi

Nje prej tyre eshte edhe Mjekja Neurologe, Brunilda Zllami, me dy Fakultete e me 21 Romane ne curriculum te saj.

Dr. Bruna sic e therrasim ne miqte e saj ka lindur në Bajram Curri 03/04/1979 ne nje familje intelektualesh. Babai, Isa Zllami ka qënë nje nder pediatrit me te mirë te Veriut, i pari që hapi Reanimacionin Pediatrik ne Spitalin e Bajram Currit, i cili sot per nder te tij mban emrin Spitali “Isa Zllami”, Tropoje. Ndersa nena, Sose Zllami, mesuese e ciklit te ulet ka nxjerre dhjetera breza femijesh qe sot jane intelektuale.
Ne vitin 1993 Brunilda mbaroi shkollën tetëvjeçare “Besëlidhja e Malësisë” , ndersa ne vitin 1997 diplomua në gjimnazin “Asim Vokshi” po Bajram Curri.
Ne vitin 2003 diplomohet si mjeke e pëgjithshme, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti i Tiranës ndersa ne 2005-en diplomohet si juriste, Fakulteti i Drejtësisë, Universiteti i Tiranës.
Ne 2009-ten diplomohet si Mjeke Neurologe, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti i Tiranës, QSU” Nënë Tereza” Tiranë, ndersa ne vitin 2020 merr Gradën shkencore “Doktor” me temë: “Komplikacionet neurologjike të kirurgjisë kardiake dhe vaskulare”
Dr. Brunilda ka disa eksperienca pune si: 2003-2005 – Mjek i përgjithshëm – Kurbin, 2005-2009 Specializim në Neurologji QSU “Nënë Tereza” Tiranë. Nga viti 2009 e në vazhdim Mjeke Neurologe- Departamenti i Neurologjisë- Spitali Amerikan
Nga vitin 2017 e në vazhdim Shefe e Shērbimit të Urgjencës së Spitali Amerikan.
Në vitin 1994 fillon të shkruajë romanin e parë “Dashuri apo urrejtje” që botohet në vitin 1996. Që nga ajo kohë janë botuar 21 romane.
“Dashuri apo urrejtje” (1996)
“Fantazma e shpirtrave te etur”
“Ëndrra e papërfunduar e nje gruaje”
“Puthja e hënës”
“Hijet”
“Labirintet e Medeas”
“Dinozaurët e ndërgjegjes”
“Çmimi i përjetësisë”
“Dua”
“Matilda”
“Jetoj në harresën tënde”
“Një tjetër”
“Dikur ishim bashkë”
“Rruga e trëndafilave”
“Lindur femër”
“Lakmia”
“Në shpirtin tim bën ftohtë”
“Ti je e nesërmja”
“Nuk jam ëngjëll”
“E premte pasdite”
“Fluturimi i fundit”
Mjeke dhe zonja si dr. Brunilda me nje perkushtim te jashtezakonshem ndaj punes e pacientit e me nje bote te pasur shpirterore te shpalosur ne 21 romane jane frymezim per te gjitha grate shqiptare e sidomos per brezin e ri!

Gegnisht i uron dr. Brunes mbi te gjitha shendet, shume suksese ne pune e shume frymezim ne vijim !

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Burimi/Ky shkrim eshte derguar nga z. Teona Bushati per botim

Teona Bushati – Dr. Shk. Lindita Shosha Mano nuk eshte nje Gege por eshte nje burrneshe!

No Comments Shendetesi

Teona Bushati
Administrator

Dr. Shk. Lindita Shosha Mano nuk eshte nje Gege por eshte nje burrneshe! Eshte nje grua sa e forte aq dhe me shpirt te ndjeshem artisti. Eshte kirurgia qe profesionin e konsideron art dhe artin e piktures e ben me profesionalizem! Dr. Lida Shosha eshte njeriu qe nuk terhiqet nga asnje beteje, ben me pasion e entuziazem cdo pune, tipi perfeksionist qe te “lodh” shpirtin per cdo detaj! Eshte rast unikal si grua, si profesioniste e si artiste! Me poshte nje prezantimim fare i shkurter i saj si profesioniste ne rradhe te pare , por edhe si artiste.
Dr. Shk. Lindita Shosha ka mbaruar studimet e larta për Mjekësi në Fakultetin e Tiranës më 1993. Në vitin 1994 Dr. Lida Shosha fiton të drejtën e studimit si Kirurge e Përgjithshme nga Qendra Spitalore Universitare e Tiranës “Nënë Tereza”, duke kryer edhe më pas specializimin si Kirurge Kolo-Proktologe.
Në 2013 merr titullin Doktore e Shkencave në Mjekësi. Ka zhvilluar mbi 40 trajnime jashtë vendit në Itali, Greqi, Angli, Skoci, Gjermani, Austri, Francë, Lithuani, etj.
Me mbi 100 prezantime në Kongrese Ndërkombëtare e Kombëtare dhe botime në revistat më prestigjoze mjekësore në vend dhe jashtë tij.
Dr. Lida Shosha ka punuar si Kirurge e Përgjithshme prej vitit 1994 deri në Mars të vitit 2015 në Spitalin Universitar të Traumës.
Prej vitit 2013 deri në fund të vitit 2014 ajo ka qenë Shefe e Shërbimit të Traumës në Spitalin Universitar të Traumës duke dhënë një kontribut të veçantë në riorganizimin e Spitalit, veçanërisht Shërbimit të Urgjencës.
Tashmë ajo është Shefe e Departamentit të Kirurgjisë Kolorektale dhe Proktologjisë në Spitalin Amerikan, si edhe Drejtoreshë e Strategjisë Akademike dhe Edukimit Mjekësor të Spitalit Amerikan, njëherazi Presidente e Shoqatës AMEA- Albanian Medical Education Association.
Gjithashtu, Dr Shosha mban titullin, Presidente e IMCA – Kongresi Ndërkombëtar Multidisiplinar i cili organizohet për të pestin vit radhazi në Shqipëri.
Ka fituar titullin si QYTETARE NDERI e Urës Vajgurore (sot Dimal) të Qarkut Berat me motivacionin “Për kontributin e saj në fushën e Mjekësië si Kirurge në aplikimin e të rejave më të fundit në mbështetje të shëndetit dhe jetës. Studiuese mjekësore dhe menaxhim i suksesshëm në organizimit e shërbimeve shëndetësore në luftën për shpëtimin e jetës njerëzore”.
Në Dhjetor 2019 i është akorduar titulli “Kampione e Barazisë Gjinore” nga Ambasada Hollandeze si Aktiviste në luftën për barazisë gjinore në Shqipëri dhe respektimin e të drejtave të grave.
Aktualisht është Zv. Presidente e ASCP – Shoqata Shqipëtare e Koloproktologjisë dhe Zv. Presidente e ISUCRS për Evropën Jugore.
Ka organizuar 4 Kongrese Ndërkombëtare Multidisiplinore (i pesti zhvillohet më 17-19 Nëntor 2022) me një pjesëmarrje të jashtëzakonshme nga vendi, rajoni, dhe Europa, USA, Azia, 24 Konferenca kombëtare, 6 Masterklase Ndërkombëtarë, 15 Seminare dhe Leksione infermierore, Uorkoshope, Simpoziume dhe trajnime të ndryshme për stafet mjekësore në vend dhe rajon me një nivel të lartë akademik e shkencor ku përfaqësohet denjësisht elita mjekësore e 30 shteteve të botës si USA, Evropa, Azia, Ballkani si edhe nga mjekët e trevave mbarë shqiptare.
Dr. SHK Lindita Shosha është shembull më i shkëlqyer i modelit bashkëkohor mjekësor, me një standard të lartë e inovativ të performancës mjekësore gjithmonë në kërkim të cilësisë maksimale në shërbimin ndaj pacientit. Aktiviste e Luftës Kundër Kancerit të Kolonit dhe të Gjirit me fushata informuese, ndërgjegjësuse, sensibilizuese, diagnostikuese, për të përcjellë informacionin e duhur në popullatë për moshat e rrezikuara, në mënyrë që sëmundja të kapet në kohë e të parandalohet, aktiviste e të drejtave të njeriut dhe mbrojtëse e luftës për barazisë gjinore, ajo është një Model që çdo mjek i ri duhet të ndjekë.
Së fundmi, ajo ka marrë nga Albanian Exelence vlerësimin si Lider në Ofrimin e Kujdesit Shëndetësor Cilësor përgjatë Pandemisë.
Gjithashtu, edhe një një piktore e talentuar me mbi 100 piktura me reportazhe dhe emisione në kanale të ndryshme televizive dhe rrjetet sociale.

Mund të jetë një imazh i 1 person, syze dhe teksti që thotë "abcnews.al"
Mund të jetë një imazh i 1 person dhe në këmbë
Mund të jetë një imazh i teksti që thotë "ALBANIAN Dr. Dr.Lida EXCELLENCE20 Lida Shosha 2021 Lider Pandemie ekselent kohè nẽ shèrbimin shèr bimin ndaj pacientit nè"
Mund të jetë një ilustrim i lule
Mund të jetë art
Mund të jetë art në lidhje me: kalë
Mund të jetë art
Mund të jetë një ilustrim
Mund të jetë një imazh i zog
Mund të jetë art

Burimi/Facebook/Gegnisht