Home

Lajme

Jeta dhe vepra e Mahmut Feratit !

No Comments Argëtim Histori

Mahmut Ferati is a very famous singer. Rrjedh prej një familje 7 antarëshe, kan qenë 4 vëllëzër dhe një motër. Huazimet e para muzikore i ka marrë nga vëllau i tij, edhe si i vogël ka dashur të shkoj pas hapave të tij, tash është i ndjerë Murtezan Ferati. Në shkollën fillore, çdoherë mësuesit dhe arsimtarët i kanë dhënë prioritet dhe përparësi në çdo lëmi, sepse ishte zëri ai që i qelte rrugët. Edhe në nota kishte përparësi, i thonin, ah po ti këndon bukur. Në klasën e tretë ka fillu të marr pjesë në gara komunale me shkolllen, në klasën e pestë eshte mbajtur një garë komunale në Tetovë ku kanë marrë pjesë të gjitha shkollat fillore. Aty u dekorua me vendin e pare. Në çdo aktivitet ka pasur lëvdata, dhe çdo garë nga shkolla ka qenë pjesmarrës. Në shkollën fillore e ka pasur edhe një vajzë në klasë që ka kënduar shumë bukur, e imitonte Fitnete Rexhën, kishin konkurrencë ndërmjet veti. Çdoherë kane qenë si në një lloj gare në shkollë. Poashtu, ka qenë Bajrami i vogël, haxhinjtë janë mbledhur tek qendra e fshatit edhe si fëmijë e kanë marrë edhe e kanë hypë mbi guri, I kane thanë këndo diçka. Nuk ka dite çfarë të këndoj dhe ia ka filluar Ezanit. Si fëmijë e ka imituar edhe vëllaun e vet se si këndonte. Nga dashuria për shkollen nga Maqedonia kaloi në Prishtinë në shkollën e mesme të muzikës, ku edhe aty ishte një përparsi e madhe se edhe aty filloi drejtëperdrejt me muzikë me çështje profesionale muzikore. Haste shpesh në kundërshtim me profesorët për shkak këndimit, sepse në shkollë mësohej muzika profesionale, kurse Mahmuti kendonte në mënyrë natyrale. Ka qenë konkurrencë e madhe, vështirë ta mbash vetën. Më pas ka përfundu edhe fakultetin e muzikës dhe eshte inkuadru në shkollën e mesme ‘Eqrem Çabej’ ku edhe sot punon. Më vonë, kur ka fillu këndimin, gjenerata e tij kan qenë disa emra duke fillu prej Shyhrete Behluli, Shkurte Fejza, Ilir Shaqiri, etj. Albumet e tij kanë pasur mjaftë sukses. Ka mbi 30 albume, por ka edhe videoklipe. Ajo që ai eshte sot këtu është përkrahja e simpatizuesve të tij. Tani jeton me bashkëshorten dhe dy fëmijët, Argjenden dhe Granitin. Shqipe Ferati-Berbatovci është shoqja e Mahmutit që e bënë një punë madhështore dhe është njëra ndër mësueset më të mira, ajo punon në shkollën fillore ‘Elena Gjika’. Mahmut Ferati ka nje keshille per te gjithe te rinjte qe kane pasion muzikes: “Porosis të rinjtë të lexojnë më shumë të dëgjojnë muzikë dhe të mos huazojmë shumë të huaj, të jemi pak nacionalist, ta ruajmë muzikën tone”.

Në vitin 1994, Milaim Mezini & Mahmut Ferati publikojnë albumin “Rrojm Me Shpres”.

Në vitin 1995, Mahmut Ferati publikon albumin “Kush Po Ua Thot Kanges”.

Në vitin 1995, Mahmut Ferati publikon albumin “Jeho Kenga Ime”.

Në vitin 1995, Mahmut Ferati publikon albumin “Zani I Shpirtit Tim”.

Në vitin 1998, Mahmut Ferati publikon albumin “Zbret Shqiponja N’mes Kosoves”.

Në vitin 2000, Mahmut Ferati publikon albumin “Oh A E Di?”.

Në vitin 2003, Mahmut Ferati publikon albumin “Shko”.

Në vitin 2005, Mahmut Ferati & Shyhrete Behluli publikojnë albumin “Po E Jo”.

Në vitin 2005, Mahmut Ferati publikon albumin “Nusja Jonë”.

Në vitin 2006, Mahmut Ferati publikon albumin “Thuaj”.

Në vitin 2006, Mahmut Ferati & Shyhrete Behluli publikojnë albumin “çka Po Thu”.

Në Dhjetor 2008, Mahmut Ferati & Shyhrete Behluli marrin pjesë në Zhurma Show 2008 me këngën “Here Jam Lyps, Here Jam Mbret”.

Në vitin 2007, Mahmut Ferati & Shyhrete Behluli publikojnë albumin “Her Lyps, Her Mbret”.

Në Dhjetor 2008, Mahmut Ferati merr pjesë në Zhurma Show 2008 me këngën “Loti Në Faqe”.

Në vitin 2008, Mahmut Ferati publikon albumin “Te Takova”.

Në vitin 2008, Mahmut Ferati & Shyhrete Behluli publikojnë albumin “Helmi Ne Mjalte”.

Në vitin 2008, Shaqir Cervadiku & Mahmut Ferati publikojnë albumin “Pleqnarët E Pavarësisë”.

Në vitin 2009, Mahmuti Shyhreti Shkurtja publikojnë albumin “Potpuri Me Yjet”.

Në vitin 2009, Mahmut Ferati publikon albumin “Mendo!”.

Në vitin 2010, Mahmut Ferati publikon albumin “Na Erdhe Dita”.

Në vitin 2010, Mahmut Ferati & Shyhrete Behluli publikojnë albumin “Moj E Mira Te Bunari”.

Në vitin 2011, Mahmut Ferati & Shyhrete Behluli publikojnë albumin “Dy Lulekuqe Nje Boj Peme”.

Në vitin 2011, Mahmut Ferati publikon albumin “Ta Bashkojm Shqiperin”.

Në vitin 2011, Mahmut Ferati publikon albumin “Ti E Din Ilaqin Tem”.

Në vitin 2011, Shqipe Kastrati, Mahmut Ferati & Shaqir Cervadiku publikojnë albumin “Bukuroshja E Kosoves”.

Më datë 18 Maj 2012, Milaim Mezini & Mahmut Ferati publikojnë videoklipin “Moj E Mira Qufurake”.

Më datë 2 Tetor 2012, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Sille Botën Krejt”.

Më datë 26 Nëntor 2012, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Shqipëri T’uron Tetova”.

Në vitin 2012, Mahmut Ferati publikon albumin “Sille Boten Krejte”.

Më datë 26 Prill 2013, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Mos Qaj”.

Më datë 28 Qershor 2013, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Dasem T’madhe Jem Tuj Ba”.

Më datë 9 Korrik 2013, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Si Je”. Videoklipi u prodhua nga Video Art.

Në vitin 2013, Mahmut Ferati publikon albumin “Si Je”.

Më datë 15 Qershor 2014, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Mërgimtari”. Me këtë këngë, Mahmut Ferati merr pjesë në Zhurma Show 2014 në vitin 2014.

Më datë 6 Nëntor 2014, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Besa E Jon Esht Flamuri”.

Më datë 6 Nëntor 2014, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Jem Ilira Jem Teuta”.

Më datë 6 Nëntor 2014, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Malli I Mergimtarit”.

Më datë 6 Nëntor 2014, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Ymer Aga”.

Më datë 7 Nëntor 2014, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Larg Trollit Tim”.

Më datë 7 Nëntor 2014, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Kenge Per Gjem Gostivarin”.

Më datë 7 Nëntor 2014, Mahmut Ferati publikon videoklipin “O Gurbet I Zi”.

Më datë 7 Nëntor 2014, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Serbi, Shtrige E Vjeter”, në bashkëpunim me Hamez Llapceva.

Më datë 8 Nëntor 2014, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Lumi Iber Shum I Gjat”.

Më datë 9 Nëntor 2014, Milaim Mezini & Mahmut Ferati publikojnë videoklipin “Dy Lulëkuqe Një Bojë Peme”.

Më datë 10 Nëntor 2014, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Cka Poj Thot Dema Kadris”.

Më datë 10 Nëntor 2014, Mahmut Ferati & Violeta Kajtazi publikojnë videoklipin “Djal Mos Ma Zin Priten”.

Më datë 11 Dhjetor 2014, Milaim Mezini & Mahmut Ferati publikojnë videoklipin “Mor Pampur Tu Kputshin Telat”.

Në vitin 2014, Mahmut Ferati publikon albumin “Dikur”.

Në vitin 2014, Mahmut Ferati & Shyhrete Behluli publikojnë albumin “Ah Dashni Cka Me Ke Ba”.

Më datë 23 Qershor 2015, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Ka çel Trendafili”, në bashkëpunim me Beka. Me këtë këngë, Mahmut Ferati merr pjesë në Zhurma Show 2015 në vitin 2015.

Në vitin 2015, Mahmut Ferati publikon albumin “Parja Shkon Te Parja”.

Më datë 17 Shkurt 2016, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Refugjati”.

Më datë 29 Prill 2016, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Femijë I Braktisur”. Muzika e këngës u punua nga Ilir Berani, teksti u shkrua nga Ilir Berani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi). Videoklipi u prodhua nga MProduction.

Më datë 11 Maj 2016, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Maturant (Përpunim 2016)”. Teksti u shkrua nga Fatmir Muja. Për orkestrimin u kujdes Burim Krasniqi. Videoklipi u prodhua nga MProduction.

Më datë 20 Korrik 2016, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Shamia Boj Pembe”.

Në vitin 2016, Mahmut Ferati publikon albumin “Shamia Boj Pembe”.

Më datë 2 Qershor 2017, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Gjithmonë”, në bashkëpunim me Vjollca Selimi.

Më datë 14 Korrik 2017, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Ti Nuk Je Mo”. Muzika e këngës u punua nga Rrahman Kryeziu, teksti u shkrua nga Fatmir Muja, ndërsa për orkestrimin u kujdes Rrahman Kryeziu. Videoklipi u prodhua nga MProduction.

Në vitin 2017, Mahmut Ferati publikon albumin “Sillet E P’shtillet”.

Më datë 14 Prill 2018, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Mindili”, në bashkëpunim me MC Lifi.

Më datë 1 Qershor 2018, Mahmut Ferati publikon videoklipin “Gurbetqar”.

Në vitin 2018, Mahmut Ferati publikon albumin “Gurbetqar”.

Më datë 12 Tetor 2018, Milaim Mezini & Mahmut Ferati publikojnë videoklipin “Dëshmorit Raif Krivanjeva”. Muzika e këngës u punua nga Mahmut Ferati, teksti u shkrua nga Milaim Mezini.

teksteshqip.com