Home

Lajme

ALUMNI Liceu Artistik – Smerald Spahia – violin ( Majorka –Spanjë)

No Comments Kulture

Smerald Spahia(u) Eshte koncertmaster I orkestres simfonike ne Palma de Mallorca (Spanje) dhe profesor ne Conservatorin Superior te muzikes ne katedren e violines e te repertorit orkestral Ka luajtur si solist koncertet me te njohura per violine dhe dominon gjithashtu nje repertor te gjere ne muziken e dhomes Ne diskografine e tij ka ne Cd Koncertin per violín e orkester te Kompozitorit A . Torrandell, Nga N.Paganini Centone per violín dhe Kitarre , “Nocturn” per violine dhe piano me pjese te njohura nga repertori violinistik Poetic Logbook. Kompozitorit. J . Valent Eshte iniciatori ne formimin e grupit instrumental “Chamber Film Orchestra” për difuzionin e muzikës kinematografike dhe audiovizive te autoreve te rinj Që nga viti 2019 bashkpunon me Albanian Exelence ne eventet kultures le muzikore te kesaj shoqate

Burimi/Facebook/ALUMNI Liceu Artistik