Home

Lajme

Xun Çetta – Reforma e ndryshimeve në vendin tonë tani po fillon, ky sukses edhe në zbardhjën e 1981-shit po ndikon

No Comments Lajme Opinion

Kurr më mirë e më arsyeshëm se tani pas ndryshimeve të 14 shkurtit, nuk kemi dëgjuar kumtesa pasqyrimi të pranverës 1981, pra pershkrime të një 40 vjetori Jubilar të ngjarjeve ky i cili na mori kaq kohë në vend se të merremi më ndryshimet në vendin tonë, po, po ndyshimët që filluan në vendin tonë edhe në këto punë pervjetorësh pozitivisht po ndikon.
Dje më 11.04.2021 në Suhr të Zvicrës edhe pse në pandemi, në kushte dhe masa të kufizuara u realizua edhe një ta quaj akademi e radhës ku u pasqyrua më shumë e më thellë pranvera 1981.
Metodat e vjetra, faktikisht sikur u vazhduan por dukshëm më mirë e më me sukses këtë takim e perfunduam.
Pati kumtesa larg më reale nga ishin më parë, kritikat, gjithëashtu si të frytshme janë marr dhe shumë më sukses takimi ynë perfundoj.
Ndonse pervojat e gjata tashmë të bëjn të jesh kujdestar i mirë dhe i kujdesshëm që tjerët kohën duke folur dosido mos më ta marr e pastaj kumtesën më minotazh ta kufizonë…
Edhe pse shumë mirë më perjashtim ca lëshime, duke e par si po shkon, ngula këmbë dhe në fillim të fjalës time këtë e thëm :
,, Parase ta marr fjalën e di sa herë reagova që të mos e zgjasim e të humbim kohën më kaq formalitete dosido, ja erdhi momenti që vet ta marr fjalën dhe pikërisht për këto lëshime kërkoj që deri në fund fjalën askush mos me ma ndal“
Kështu fillova dhe e perfundova edhe pse pak gjatë dhe më kritika por nga askush nuk u pengova, për më shumë se kaq, emocionet që aty i fitova, kur e perfindova, aq mirë u prita sa u relaksova.
E di se të shumt, madje gati apsulut është numri i atyre të cilëve këtë kumtesë nuk e lexojn, por jan po ashtu jo të pakt të cilët edhe nga dy herë do ta lexojn e besa edhe ta kuptojn.
Ja Kumtesa ime e plotë dhe shumë i revoltuar në lexim:
Lexo të plotë në info-cetta :
http://www.info-cetta.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2509
Facebook :
https://www.facebook.com/xcetta/posts/4133402380013194